İş Sağlığı ve Güvenliğinin geliştirilmesi amacıyla Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği tarafından finanse edilen program ile çok tehlikeli işler sınıfındaki sektörlere destek sağlandığını belirten Şahan, “Madencilik sektörü için 3 milyon ve diğer çok tehlikeli işler için 3 milyon olmak üzere toplamda 6 milyon avroluk hibe desteğinin sunulması hedefleniyor” dedi.

2018 yılında ülke genelinde iş kazaları sonucunda 1573 kişinin hayatını kaybettiğini dile getiren Şahan, açıklamasının devamında şu bilgilere yer verdi:

“İş cinayetlerinin istihdam biçimlerine göre dağılımına baktığımızda1573 ücretli (işçi ve memur) ve 350 kendi nam ve hesabına çalışan (çiftçi ve esnaf) yaşamını yitirdi. Yani ölenlerin yüzde 82’sini ücretliler yüzde 18’ini ise kendi nam ve hesabına çalışanlar oluşturuyor. İş Sağlığı ve Güvenliğinin tüm dünyada olduğu kadar ülkemizde de hayati önem taşıyor. İş Sağlığı ve Güvenliği uygulamaları ile sağlık kalitesi ve güvenlik şartlarının iyileştiği kadar verimin, üretimin artışına da olumlu etki yapacaktır. Hibe programı çerçevesinde sunulacak hibe projeleri için 75 bin Avro ile 200 bin Avro arasında hibe desteği sağlanacak olup; projelerin süresinin 12 aydan az, 18 aydan fazla olmaması gerekmektedir. Hibe rehberi ve eklerine Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı internet sitesinden (https://birim.ailevecalisma.gov.tr/isggm) ulaşabilirsiniz. Ön başvuru son tarihi 4 Mart 2019’dur.”

Çorum’un istihdam piyasasında da önem arz eden bu hibe desteğinden en verimli şekilde fayda sağlanmasını umut ettiklerini beyan eden Şahan, başvuru hakkında kurum olarak da bilgi alışverişine her zaman hazır olduklarını vurguladı. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim