1 Mayıs’ta “iş, ekmek, özgürlük-emperyalizme, savaşa ve sömürüye karşı, iş, barış, özgürlük-işçilerin birliği, halkların kardeşliği” temelinde alanlarda olacaklarının bertildiği açıklamada, “Hükümetin açıkladığı rakamlara göre son 10 yılda ulusal gelir 200 milyar dolardan 800 milyar dolara yükseldi. Kişi başına düşen yıllık gelir ise 10 bin dolara ulaştı. Ama bir işçi ailesinin yıllık geliri bu paranın yarısını bile bulmuyor. Biz meteliğe kurşun atarken dolar milyarderlerinin sayısı hızla çoğalıyor.
Yeter artık! Bu sömürü ve yağma düzeni son bulsun, çürümüş, kokuşmuş sistemin bize acı çektirmesinden usandık. Ama yakınmakla bir yere varılmıyor. Bu gidişi durdurmak için bir şeyler yapmak gerek.
Sorunları çözme iddiası ile iktidar olup yönetenlerin, bizleri sadece oy deposu olarak görenlerin bu gidişatın esas sorumlusu olduğunu biliyoruz. Aralarındaki ‘kayıkçı dövüşünde’ düzen partilerinden yana taraf değiliz” denildi.

“1 MAYIS’TA HACI BEKTAŞ PARKI’NDA TOPLANIYORUZ”
EMEP İl Örgütü, 1 Mayıs’ta saat 12.00’de Hacı Bektaş Parkı’nda toplanılacağını bildirdi. Buradan oluşturacakları kortejler eşliğinde Saat Kulesi’ne yürüyeceklerini açıklayan EMEP, daha sonra Türk-İş, DİSK ve KESK’in organize ettiği mitinge katılacağını bildirdi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim