Hitit Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Reha Metin Alkan, günümüzde ülkelerin güçlerini artık sadece nüfuslarından veya yeraltı-yerüstü kaynaklarından değil, sahip oldukları nitelikli, donanımlı, eğitimli, vizyon sahibi, inovatif, girişimci insan gücünden aldığını ve küresel aktörler olarak bu güçleriyle ön plana çıktıklarını belirtti. Çorum Meslek Yüksekokulu’nun ise 40’ıncı kuruluş yıldönümü kutlamaları kapsamında inşaat çalışmaları sona eren 1. ve 2. Etap binaların açılış töreninde konuşan Alkan, sosyo politik konjonktürde ve teknolojide yaşanan hızlı gelişmelerin ülkeler arasındaki fiziki sınırları pratik olarak ortadan kaldırdığını, özellikle ekonomik anlamda dünya vatandaşlığı gibi küresel bir kavramın gündeme geldiğini anlattı.
21. yüzyılda hızla gelişen bilişim teknolojisi ile birlikte üretimde değerin kaynağının değiştiğini ve sanayi ekonomisinin yerini bilişim ekonomisinin aldığını anlatan Prof.Dr. Reha Metin Alkan, bilişim ekonomisinde piyasalarda alınan-satılan mallar ve üretim artışının öne çıktığı sektörlerin marjinal maliyetinin neredeyse sıfıra yakın bilgi ürünleri ve sektörünün olduğunu ifade etti. Teknoloji firmalarının artık dünyanın en büyük firmaları olarak ön plana çıktığını, yüzlerce yıllık geçmişi olan pek çok sanayi devini geçen ciro ve marka değerleriyle dünya ekonomisinin önemli aktörleri olduklarını söyledi.
Teknolojideki hızlı değişimlerin, insan nüfusunun artışı ile birlikte çeşitlenen ilgi ve gereksinimlerin, iş dünyasındaki artan rekabet de dikkate alındığında ekonomik gelişim ve kalkınma için gerekli olan nitelikli insan gücü gereksiniminin ileriki süreçte daha yoğun bir şekilde devam edeceğinin kolaylıkla söylenebileceğini ifade etti. İş dünyasının ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünün eğitimi ve yetiştirilmesinde mesleki ve teknik eğitimin büyük bir öneme sahip olduğunu vurgulayan Prof.Dr. Alkan, bu konuda en önemli kurumun ise yükseköğretim kurumları ve üniversiteler olduğunu ifade etti.
Alkan, “Bugün itibariyle Hitit Üniversitesi 8 fakülte, 7 meslek okulu, 2 yüksekokul, 3 enstitü ve sayısı 1050’ye yaklaşan akademik ve idari personeli ve 16 bini aşan öğrencisiyle bugün Türkiye’nin önemli eğitim kurumları arasında yerini almıştır.
Türkiye’de ilk 24 Meslek Yüksekokulu arasında yerini alan Çorum Meslek Yüksekokulu içerisinde öğretim elemanlarımız ve idari personelimiz için son derece modern şartlarda dizayn edilmiş ofisleri, uzaktan eğitim merkezi, sınav merkezi, konferans salonu, sosyal tesisler, yemekhane, kantin kapalı otopark ve konukevinin bulunduğu toplamda 17.200 m2 kapalı alana sahip yepyeni iki binaya sahiptir.
Meslek Yüksekokulumuz geçmişte olduğu gibi bugün de ülkemizin ihtiyacı olan geleceğin mesleki ve teknik elemanlarını yetiştirmektedir. Bu yıl itibariyle yaklaşık %60’ı Çorum ve ilçelerinden olan 4 binin üzerinde öğrencimize 39 programda 100’e yakın öğretim elemanımızla, %100’e yakın bir doluluk oranıyla eğitim vermeye devam etmektedir” dedi.

MYO YANINA CAMİ İSTEDİ
Hitit Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Reha Metin Alkan, Meslek Yüksekokulu’nda yaklaşık 4200 öğrenci bulunduğunu ancak yakınlarda bir cami bulunmadığını kaydederek, milletvekillerinden yakındaki arazinin tahsis edilerek cami yaptırılmasını istedi.
Yaptığı konuşmada şehrin merkezinde olunmasına rağmen yakınlarda bir cami olmadığını ancak insan sirkülasyonunun fazla olduğunu anlatan Rektör Alkan, açılacak bir kapı ile yapılacak bir caminin kullanılabileceğini vurguladı.
(Erkan BAYATLI)
Editör: TE Bilisim