Çorum Teknoloji Geliştirme Bölgesi Teknokent A.Ş. yönetim kurulu, Teknokent’in işleyişi ile ilgili görüşmek üzere bir araya geldi.
Hitit Üniversitesi Rektörü ve aynı zamanda Teknokent A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Reha Metin Alkan başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Başkan Yardımcısı Bülent Karadayı, Çorum TSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ömer Arslan, Teknokent Genel Müdürü Doç. Dr. İrfan Kurtbaş ile ÇOSİAD Başkan Yardımcıları Bülent Onur ve Mustafa Yağlı katıldı.
Toplantıda, Teknokent’in işleyişi hakkında mevcut durum değerlendirmesi yapılarak tüm iş dünyasına Teknokent’te yer almaları için çağrıda bulunuldu.
Ar-Ge yatırımlarının son derece önemli olduğu ve ülkelerin kendi teknolojilerini üretmesinde Ar-Ge yatırımlarının büyük bir rol üstlendiğinin vurgulandığı görüşmede, ihracattaki katma değeri arttırmak adına inovasyon, Ar-Ge, tasarım ve markalaşmaya odaklanılması gerektiği ifade edildi.
Toplantı sonunda Teknokent A.Ş. yönetim kurulu adına Prof. Dr. Alkan, şu açıklamada bulundu: “Bilgi ve teknolojinin birlikte değerlendirildiği, üniversite-sanayi işbirliği çerçevesinde oluşturulan Teknokentler önem kazanmaktadır. Teknokentimizin Çorum başta olmak üzere tüm şehirlerimizden gelecek firmalar aracılığıyla, katma değeri yüksek, nitelikli Ar-Ge faaliyetlerine ev sahipliği yapacağına inancımız tamdır. Bu çerçevede Ar-Ge faaliyetleri yürüten firma ve sanayicileri Çorum ve ülke sanayisine büyük katkılar sağlayacak Teknokentimizde yerlerini almaya davet ediyoruz.”
(ÇORUM HABER)
Editör: TE Bilisim