Şehit Emin Güner Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Gezi İnceleme Kulübü ve Makine Bölümü’nün ortaklaşa düzenlediği “Rol Model” isimli faaliyete katılan işadamı Mustafa Yağlı, yabancı dil öğrenmenin önemine de değindi.

Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Çaylak, Okul Müdürü İbrahim Ayaz, okul idarecileri, öğretmen ve öğrencilerin katılımı ile düzenlenen programda Okul Öğretmeni ve ÇORUM HABER Yazarı Arap Çataroğlu tarafından Mustafa Yağlı ile Yağmaksan firmasını anlatan slayt gösterisi ilgiyle izlendi.

Programın açılışında Çorum sanayisinin önde gelen firmalarından Yağmaksan’ın sahibi Mustafa Yağlı’yı öğrencilerle buluşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Okul Müdürü Ayaz, Yağlı’nın her zaman mezun olduğu okullarına büyük desteğini gördüklerini, yıllar önce Almanya’dan 3 TIR malzeme hibe ettiğini, UMEM Projesi kapsamında CNC makineleri ile 2 adet bilgisayar laboratuvarının alınmasına katkı sağladığını söyledi. Ayaz; “Her zaman okulumuzun yanında olan ve bizlere desteğini esirgemeyen Mustafa Yağlı’nın ders niteliğindeki hayat hikayesinden ve nasihatlerinden gençlerin yararlanmasını istiyoruz. Sizlere yeni ufuklar açacak ve gelecek perspektifinizi şekillendirecek programdan yeterince yararlanacağınıza inanıyorum” dedi.

Daha sonra kürsüye gelen Yağlı, Almanya’da 20 yıl çalıştıktan sonra çalıştığı fabrikanın makinelerini satın alarak Çorum’a getirdiğini ve Yağmaksan’ı kurduğunu söyledi.

Türkiye gibi Çorum’da da kalifiye yetişmiş eleman sıkıntısı olduğunu anlatan Yağlı, kendi okuduğu yıllarda büyüklerinin mesleki eğitimi “kolundaki altın bilezik” olarak tanımladığını, bugüne kadar çalıştığı her yerde işini severek yaptığını kaydetti.

“İş adayan değil, aranılan eleman olmaya özen gösterin. Derslerinizi iyi çalışın ve yabancı dil öğrenin. İster mühendis isterseniz bir fabrikada işçi olun ama yabancı dil mutlaka öğrenin” diye sözlerine devam eden Yağlı, gençlere bazı tavsiyelerde de bulundu. Gençlerin kendilerini her alanda geliştirmesi gerektiğini ve bunun için özgüvenin önemli olduğunu da anlatan Yağlı, hayalleri ve hedefleri olanların başarılı olacağını sözlerine ekledi.

Program öğrencilerin Mustafa Yağlı’ya sorduğu sorularla ve aldıkları cevaplarla son buldu.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim