Vali Necmeddin Kılıç, TBMM İdare Amiri Salim Uslu ve AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ ve iş adamı Ahmet Ahlatçı ile valilikte bir basın toplantısı düzenlendi.

Vali Kılıç, "Kimse Aç Kalmasın" ile kırsal kesimdeki muhtaç aileler için uygulanacak "Kimse Açıkta Kalmasın" projeleri hakkında bilgi verdi.

Kent merkezindeki ihtiyaç sahibi bin 700 aileden 400'ünün durumunun kötü durumda olduğunu belirten Kılıç, "Bu ailelerimiz bir yerlerden yardım almadıkları takdirde hayatlarını idame ettirebilecek durumda değiller. Valilik olarak Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) aracılığıyla asgari geçimleri için ihtiyaç duydukları yakacak, yemek ve cüzi bir miktar da harçlık veriyoruz. Bu ailelerimizi daha da rahatlatmak adına, cumhurbaşkanımızın 'fakire, garip ve gurabaya sahip çıkın' emirleri üzerine milletvekillerimizle yaptığımız istişareler sonucu bu projeleri başlattık. İş adamımız Ahmet Ahlatçı, Kendisi bir yıl boyunca 300 ailemize bakmak istiyor. Bunun da maddi tutarı yılda 1 milyon civarında olacaktır. Bu rakam biraz olsun gece rahat uyumamızı sağlayacaktır. Davranışından dolayı Ahlatçı'ya teşekkür ediyorum." dedi.

İş adamı Ahmet Ahlatçı ise "Projeyi duyar duymaz hemen valimizle görüşerek, acil yardıma muhtaç 300 ailemize sahip çıkacağımı söyledim. Biz fakirlerimize sahip çıkmalıyız. seneye bu sayıyı daha çok arttıracağım." dedi.

Konuşmaların ardından Çorum Valisi Necmeddin Kılıç, TBMM İdare Amiri Uslu , Milletvekili Ahmet Sami Ceylan AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ İş adamı Ahlatçı'ya davranışından dolayı plaket takdim etti.

(Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim