Çorum Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde hayata geçirilen “Çorum ve İrlanda Teknoloji ve İnovasyon Ortaklığı” başlıklı proje kapsamında Çorum’dan 18 kişilik bir heyet, TEKNOKENT, AR-GE ve inovasyon incelemek üzere İrlanda’ya gitti.
Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın (OKA) doğrudan faaliyet desteği kapsamında desteklediği gezi geçtiğimiz günlerde gerçekleştirildi. Çorum TEKNOKENT’in bazı yönetim kurulu üyelerini yanı sıra çeşitli kurum ve kuruluşların temsilcileri ile işadamlarının katılımıyla yapılan gezide; İrlanda’nın Dublin kentinde bulunan TEKNOKENT ve buna benzer kuruluşlar ziyaret edildi.
İrlanda Yatırımları Geliştirme Kurumu (IDA) ziyareti ile başlayan gezide Dublin Şehir Üniversitesi’nin Innovation and Enterprise Center ve Dublin Kolej Üniversitesi’nin İnovasyon Merkezi ziyaret ederek, bu kurumların; organizasyon yapıları, iç işleyişi, firmalara yaklaşımları, firmalara sağlanan destekler gibi hususlarda bilgi alışverişi yapıldı.
Gezide TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fikret Tepençelik, Çorum TEKNOKENT’in altyapısını güçlendirmek ve uluslararası standartlarda hizmet vermesini sağlamak amacıyla yapılan İrlanda gezisinin hayli verimli geçtiğini söyledi.
Çorum Ticaret ve Sanayi Odası’nın, Çorum’da faaliyete geçen TEKNOKENT’in altyapısını güçlendirmeyi, TEKNOKENT’te yer alan firmaların talep ve arz aktörlerini yerinde incelemeyi, bölgesel yenilik ve girişimcilik kapasitesini geliştirmeyi, kümelenme çalışmalarını desteklemeyi, teknoloji altyapısı güçlü olan merkezleri inceleyerek TEKNOKENT algısını geliştirmeyi hedeflediklerini ifade eden Tepençelik, “TEKNOKENT’in sağladığı faydalar, stratejik önemi ve iç işleyişi ülkemizde henüz işletmelerimiz tarafından yeteri ölçüde anlaşılamadığı görülmektedir. İlimizde ise henüz çok yeni olmasından dolayı gerek firmaya, gerekse ilimize ne gibi katkılar sağladığı tam olarak bilinememektedir. Buradan hareketle düzenlediğimiz gezide edindiğimiz tecrübelerle, Çorum TEKNOKENT’in uluslararası algıyla şekillenmesine katkı sağlayacağız” dedi.
Tepençelik, düzenlenen gezinin TSO tarafından raporlaştırılarak ilgili kişi ve kuruluşların bilgisine sunulacağını sözlerine ekledi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim