İntihar eden kişilerin ateşli silah ve kalın iple canına kıymaları ve yetişkin yaşlarda olmaları da dikkat çekiyor. Son olarak dün 27 yaşındaki inşaat işçisi Hamza Çalışçı canına kıydı.

İki hafta içerisinde inşaat mühendisi A. K. Ö. park halindeki otomobilinde silahla intihar ederek yaşamını yitirdi. Bir başka intihar olayında ise, B. G. K.'nin (31), park halindeki otomobilinde başından tabancayla vurulmuş cesedi bulundu. Peşinden öğretmeni H. M. B. (32) yalnız yaşadığı bağ evinde kendisini tavana iple asarak yakınları tarafından cansız bedenine ulaşıldı. 35 yaşındaki M.Ç. evinde kendini asarak intihar etti

Bir başka genç, polisi arayıp "Kimse beni dinlemiyor" diyerek, inşaat halindeki bir binanın 5'inci katında intihara kalkıştı. İntihara teşebbüs eden A.T. (20), polis ekiplerinin yarım saat süren ikna çabaları sonucu intihardan son anda vazgeçirildi.

İLÇELERDE DE DURUM VAHİM

İntihar olayları Çorum merkezle sınırlı kalmadı. Çok sayıda genç hayatının baharında canına kıydı. Osmancık ilçesinde bir inşaatın çatı katında C. K., isimli kişi tüfekle intihar etmiş olarak bulundu. İskilip ilçesinde, Meslek Yüksek Okulu Tasarım ve Grafik Bölümü Öğrencisi U.Ş. (24), evinde kendini iple asılı bulundu. Çorum’da, L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda hükümlü A. O. (37) kolundaki sargı bezi ile kendini asarak yaşamına son verdi.

Yine Osmancık ilçesinde K. Ş. (73) evinin avlusunda kendini iple asarak intihar etti. Kuaför V.K. (30), bilinmeyen bir nedenle girdiği bunalım sonucu evinde av tüfeğiyle kafasına ateş ederek hayatını kaybetti. F.Y., (17), silahı kafasına dayayarak tetiğe dokunup intihar etti.

TOPLUM OLARAK PSİKOLOJİMİZ BOZULDU

Son günlerde ardı ardına yaşanan intihar olayları halkı kaygılandırıyor. İntihar girişimlerinin ise basına yansıyan oranı da oldukça fazla. İntihara teşebbüs olayları da azımsanmayacak kadar çok. Her gün neredeyse ilaçla intihara teşebbüs, bileklerini keserek intihara teşebbüs vb. gibi girişimlerde bulunan kişilerin hastanelerde tedavi altına alındıkları öne sürülüyor.

İntihar edenlerin arasında öğretmen, ziraat mühendisi, öğrenci ve esnafların olması ve yetişkin olmaları dikkat çekiyor. (Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim