Yeniden Refah Partisi İl Gençlik Kolları Başkanı Emre Turgut ve Yönetimi bir basın toplantısı düzenleyerek gerek intihar vakaları, gerek Doğu Türkistan konusu gerekse ülkemizin imzaladığı İstanbul Sözleşmesi’ne yönelik görüşlerini açıkladı.

Yeniden Refah Partisi Gençlikten Sorumlu İl Başkan Vekili Mehmet Karadağ ve Yeniden Refah Partisi İl Yönetim Kurulu Üyesi Ali Osman Tortum’un da hazır bulunduğu toplantıda Çorum’da yaşanan intihar olaylarına değinen Emre Turgut, bu olayların temelinde ekonomik sorunlar olduğunu dile getirdi.

Emre Turgut, “Toplumun aile yapısının bozulması, boşanmaların artması, şiddet olaylarının artması, geçim sıkıntısının artmasının bu intiharların sebeblerinden olduğunu düşünüyoruz. Biz Yeniden Refah Partisi gençliği olarak bu intihar olaylarının ciddi şekilde tahlil edilmesi gerektiğine inanıyoruz. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere Aile Bakanlığı, hükümet, siyasi partiler, devletimizin ilgili kurum ve kuruluşlarının bu tür acı olayların bir daha yaşanmaması için gerekli çalışmaları acilen yapmasını bekliyoruz. Bu konunun takipçisi olacağımızı da ifade ediyorum” dedi.

Doğu Türkistan'da Uygur Türklerine yönelik baskıların her geçen gün arttığına dikkat çekerek “Zalim Çin'in asıl hedefi Doğu Türkistan'dan İslam'ı silmektir” diye konuşan Turgut, din kardeşlerimize tüm dünyanın gözü önünde sistematik bir asimilasyon politikası uygulandığını, zalim Çin yönetiminin Uygur Türklerinin insanlık onurunu çiğneyerek Müslüman halkın haysiyetini ayaklar altına aldığını ve bunu asla kabul edemeyeceklerini anlattı.

Çin'in, Müslümanlara yönelik resmi politikasının İslâm'ı silmeyi ve İslâmiyet'e bağlılığı ortadan kaldırmayı hedeflediğini de belirten Turgut, “Zulüm her kimden gelirse gelsin karşısında olmak bizim şiarımız olmalıdır. Bu konuda tüm siyasi partileri ortak hareket ederek Doğu Türkistan'daki kardeşlerimize sahip çıkmaya davet ediyorum” şeklinde konuştu.

Düzenlediği toplantıda Türkiye’nin de imzaladığı İstanbul Sözleşmesi’ne değinerek bu sözleşmenin Türk aile yapısının temeline dinamit döşediğini, kapsadığı maddeler nedeniyle; siyaset, terör, ekonomi, tarım ve hayvancılık gibi temel meselelerden daha tehlikeli ve vahim bir durum olduğunu belirten Emre Turgut, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu proje; aile yapımızı temelinden sarsacak, toplumda üçüncü bir cins yaratma amacı taşıyan, gizli ve sinsi planlanmış toplumsal cinsiyet eşitliği projesidir. Sinsice hazırlanıp uygulamaya sokulan bu proje, tam bir yıkım projesidir. İstanbul Sözleşmesi'nin nihai hedefi; inanç değerlerimizi yok etmek, en önemli ise de aile yapımızı çökertmek ve ailenin temel yapı taşlarını bozmaktır. İstanbul Sözleşmesi'ne dair Slyonistlerin ustaca algı operasyonu yapıp söz konusu sözleşmesi masum gösterdiğini, acil önlem alınmaması durumunda ailenin ve toplumun çökeceğini belirtmek istiyoruz. Bir çok Hristiyan ülkenin karşı çıktığı imza atmadığı bu sözleşmeyi ilk imzalayan ülke maalesef Türkiye olmuştur. Türkiye bu sözleşmeye attığı imzayı geri çekmelidir. Aklı başında tüm sosyal bilimcilerimiz, toplumumuzu, tüm yetkililerimizi bu gizli amaç konusunda bilgilendirmelidir. Bu gizli Siyonist yıkım projesine son verilmeli ve derhal dur denilmelidir” şeklinde konuştu.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim