İnternet bugünden itibaren Türkiye’de “süper hız” kazanmış oluyor. 4,5G teknolojisinden yararlanmak isteyen yurttaşlar da bir süredir iletişim merkezlerine akın ediyor.
E-Market Turkcell İletişim Merkezi Mağaza Müdürü Erdem Şağban, 4,5G teknolojisiyle artık internete veri yükleme ve internetten veri indirme hızının eskiye oranla yaklaşık 10 kat artacağını belirterek, “Şebeke kalitesi arttığı için ses ve görüntü kalitesi de artmış olacak. Mesela HD kalitesindeki bir sinema filmini ortalama 80 saniyede telefon ya da tablete indirmek mümkün olabilecek. Bundan sonra görüntülü telefon görüşmeleri de daha yüksek çözünürlükte gerçekleştirilebilecek. 4,5G ile görüntülü konuşmalarda bekleme, donma, takılma gibi problemler artık yaşanmayacak. Üstelik tüm görüntülü konuşmalar HD kalitesinde olacak.” diye konuştu.”
Tütüncü Ticaret Turkcell İletişim Merkezi Mağaza Müdürü Serdar Sarıkaya ise 4,5G teknolojisinin daha önce kullanılan 3G ve hâlen bazı ülkelerde kullanılmakta olan 4G’den çok daha hızlı bir telekomünikasyon teknolojisi olduğunu belirterek, bu teknolojiden yararlanmak isteyenlerin kullandıkları cihaz ve SIM kartlarının 4,5G’ye uyumlu olması gerektiğini anımsattı. Serdar Sarıkaya; 4,5G teknolojisinin daha hızlı mobil internet, daha fazla veri kapasitesi ve düşük gecikme süresi sağlayacağını dile getirdi.



(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim