Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Bilgi İşlem Daire Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mustafa Coşar, Öğr. Gör. İ. Murat Ozulu, Öğr. Gör. Veli İlçi ve 13 öğrencinin katıldığı çalıştayda; öğretim elemanları ve konunun uzmanlarıyla gerçekleştirilen teknik oturum sonrası “İHA’larla Ölçme ve Değerlendirme Uygulamaları” isimli panel düzenlendi. Etkinlik çerçevesinde Öğr. Gör. İ. Murat Ozulu tarafından “İnsansız Hava Araçlarının Arkeolojik Ölçmelerde Kullanılması: Alacahöyük Kazı Alanı Örneği" başlıklı sunum yapıldı.

Çalıştay sonrası açıklamalarda bulunan Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan, her geçen gün teknolojide baş döndürücü gelişmelerin ve ilerlemelerin kaydedildiğini vurgulayarak, bu gelişmelerden her alanın olduğu gibi haritacılığın da büyük ölçüde etkilendiğini ifade etti.

Hızla ilerleyen bilim ve teknolojinin yakından takip edilmesi gerektiğinin altını çizen Rektör Prof. Dr. Alkan, Hitit Üniversitesi olarak bu ve benzeri etkinliklerin düzenlenmesine ve öğretim elemanı/öğrenci düzeyinde katılım sağlanmasına büyük önem verdiklerini söyleyerek çalıştayın gerçekleştirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim