İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’nin kabul edildiği tarih olan 10 Aralık nedeniyle Çorum Barosu’nda bir basın toplantısı düzenlendi. Baro Yönetim Kurulu üyelerinin de hazın bulunduğu toplantıda konuşan Av. Akpınar, “Aradan geçen 67 yıla rağmen insan hakları ihlalleri günümüzde de ülkemizin ve dünyanın en önemli sorunları arasında yer alıyor. Çok yakın geçmişte yaşadığımız Reyhanlı, Suruç, Dağlıca ve Ankara' da patlatılan bombalar yüzünden katledilen vatandaşlarımız, en önemi insan hakkı olan yaşama hakkının dahi tehlikede olduğunun göstergesidir” dedi.
Diyarbakır Baro Başkanı Av. Tahir Elçi'nin hain saldırı sonucunda hayatını kaybetmesinin üzerinden geçen 11 güne rağmen olayın faillerinin yakalanamadığını belirten Akpınar, “Bugüne kadar şüpheli sıfatı ile dahi kimsenin ifadesi alınmamıştır. Yetkililerden bu olayın derhal aydınlatılması için üzerlerine düşen sorumluluğun gereğini yerine getirmelerini talep ediyoruz” şeklinde konuştu.
İnsan Hakları Günü’nde gelen şehit haberi ile Çorum’un bir kez daha yasa büründüğünü kaydeden Akpınar, “Nusaybin' de çıkan çatışmada şehit düşen polis memurumuz Mesut Demirkan'a Allah'tan rahmet, ailesine, emniyet camiasına ve ulusumuza sabır ve başsağlığı diliyor, bir kez daha terörün her türlüsünü amasız, fakatsız, lakinsiz şiddetle lanetliyoruz” dedi.
Akpınar, açıklamasının devamında şu görüşlere yer verdi:
“İnsan haklarının yılmaz savurucuları olan biz avukatlar; her insanın bir gün insan hakları ihlalleri ile karşılaşabileceğinin ve insan onuruna yakışır bir dünyanın ancak insan haklarının tam korunması durumunda olabileceğinin bilinciyle, insan hak ve özgürlüklerinin, hukukun, adaletin herkes için korunup hayata geçirildiği bir dünyada yaşamayı diliyoruz.”
(Taner ŞİMŞEK)
Editör: TE Bilisim