Eski yönetim anlayışının geride kaldığını, Türkiye’nin ciddi hayalleri olan bir ülke haline geldiğini, bu durumun da yönetim anlayışını ciddi anlamda etkilediğini belirten Güler, “Artık yapılan işlerde daha stratejik hedefler doğrultusunda bir yönetim sergilemek lazım. Başarılı olmanın yolu, kesinlikle yapılan işlerin belli plan ve stratejisinin olması gerekiyor.
İyi bir strateji, geleceği öngörmektir. Bu yüzden insanların gelişen dünyada değişen dünyada, gereken ihtiyaçlarını karşılayacak bir vizyona sahip olmak lazım. Hayatta en çok neyi beklerseniz o da sizi kapınızda bekler. Bu hayatta ihtiyaç duyduğumuz tavır pozitif tavıdır. Kesinlikle olumsuz düşünmeyin, önyargılarla ilgili bir yönetim anlayışı artık tarihten silindi. Sorunları değil çözümleri daha çok konuşmalıyız. Odalarınızın kapıları değil, iletişim kanallarınızın açık olması lazım” diye konuştu.
Seminerin ikinci gününde müdürlere yönelik konuşan Veli Soysal da etkili iletişim tekniklerinin ve takım çalışmasının öneminden bahsederek “Özellikle belediyecilikte en önemli argüman iletişimdir. İletişimin ne olduğu, iyi iletişim kurmanın kişiye ve kuruma sağlayacağı yararları çok iyi bilmemiz gerekiyor” dedi.
Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, seminer sonunda 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Erdem Bayazıt’ın “Sana, Bana, Vatanıma, Ülkemin İnsanlarına Dair” adlı şiirini okudu.
(Çorum Belediyesi)
Editör: TE Bilisim