AK Parti Çorum Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ahmet Sami Ceylan, Çanakkale Deniz Zaferi'nin, bağımsızlık, özgürlük, kardeşlik ve birlik ruhuyla verilen onurlu bir mücadelenin sonucu olduğunu belirtti.
Ceylan, "Milletimiz bu var olma mücadelesinde topuyla, tüfeğiyle ve kanıyla bayraklaştırmak istediği bağımsızlığı, karşısındaki muazzam güce rağmen yılmadan ve fedakârca kazanma gücünü göstermiştir” dedi.
Ceylan, Çanakkale Zaferi'nin 101. yıldönümü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada vatan savunması ve bağımsızlık söz konusu olduğunda milletimizin tek vücut olarak neleri başarabileceğini tüm dünyaya gösteren Çanakkale Deniz Zaferi’nin, ulus bilincimizin oluşmasına katkı sağladığını ve ulusal birliğimizin simgesi haline geldiğini ifade etti.
Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Aziz şehitlerimiz vatan için canlarını seve seve vermişler, makamların en yücesine erişmişlerdir. Bu toprakların her karışı şehit kanlarıyla sulanmıştır. Ülkemizin bu günlere ulaşması için sayısız zorluklara göğüs gerilmiştir. Milletimizin her ferdi, şehitlerimizin bıraktığı emanetin değerinin şuuru içindedir. Milletçe şehitlerimizin bize bıraktığı mukaddes emaneti her geçen gün aynı şuur ve inançla daha da yükseklere taşıyacağız.
Bu savaşta tüm dünya Anadolu insanının cesaret ve iradesine şahitlik etmiştir. Çanakkale zaferi sadece geçmişimizin aziz bir hatırası değil, geleceğe yürüyüşümüzün en güçlü ilham kaynaklarından biridir. Bu mirastan feyz alarak milletimiz için çalışıyoruz. Bu kararlılıkla daha güçlü, daha demokratik ve daha çağdaş bir Türkiye için çalışmaya devam edeceğiz.
Bu duygu ve düşüncelerle tüm halkımızın bu gururlu gününü kutlarken bu günlere ulaşmamızı sağlayan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, milli mücadelede hayatlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.”
Editör: TE Bilisim