Toplantıda Eylül ayı toplantısında alınan kararlara istinaden yapılan faaliyet ve girişimler hakkında platform üyeleri bilgilendirildi.

İdlib’e insani yardım hususunda başta Kızılay olmak üzere resmi mercilerden, ilgili STK ve yardım kuruluşlarından bölgedeki son durum ile ilgili bilgi alınmak suretiyle yapılacak olan yardımın mahiyetinin belirlenmesine karar verilen toplantıda özellikle son dönemlerde ülkenin gündeminde olan faiz, stokçuluk ve fırsatçılık ile mücadele meselesi de görüşüldü. Krizin temel sebeplerinden olan faiz ile birlikte toplumda son yıllarda, ihtiyaçların karşılanmasından öte israfa ve lükse varan harcamaların had safhaya çıktığının belirtildiği toplantıda diğer taraftan da israfa konu ürünlerin büyük bir kısmının yurtdışı menşeli olduğuna dikkat çekildi.

Toplantıda ayrıca sivil toplum kuruluşları ve belediye tarafından kadın ve gençlik kültür merkezlerinde “Aile finansal Okuryazarlığı” seminerleri ve kurslarının açılması yolunda çalışmaların yapılmasına karar verildi.

Platformda, “Enflasyonla Mücadele” konusunda başlatılan milli seferberliğin yerele taşınması, bu bağlamda bütün paydaşların üzerine düşen görev ve sorumlulukları yerine getirmek hususunda azim ve kararlılıklarını ortaya koymaları amacıyla ekonominin bütün paydaşlarının ortak bir eylem ve söylemde buluşmalarının önemine işaret ederek bu hususta inisiyatif alınmasına karar verildi.

Platformun gündeminde olan bir konu da bazı özel okullarda Cuma namazı saatine ders konulmak suretiyle öğrencilerin ibadet yapma hak ve hürriyetlerinin engellendiği yolundaki iddialar oldu. Bu konuda yetkili merciler nezdinde ivedilikle gerekli girişimlerin yapılmasına karar verildi.(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim