İddia öylesine vahim ki, insan olanı insanlığından utandıracak düzeyde…Bir kız çocuğu, daha 7 yaşından itibaren babasının, ağabeyinin ve amcasının tecavüzüne uğruyor. Küçük kızın, 13 yaşına geldiğinde karnı şişmeye, midesi bulanmaya başlıyor. Bu şikayetlerini bir öğretmenine anlatması üzerine, geçen Kasım ayında olay ortaya çıkıyor.
Adli Tıp raporu, aldırılan çocuğun babadan olduğunu belirledi. Baba ise, iddiaları reddederek spermin annesine ait giysilerden bulaşmış olabileceğini öne sürdü. Ağabey de, o tarihlerde dışarıda çalıştığını, kız kardeşi ile ilişkisinin olmadığını savundu.
Amca da, iddiaları reddetti, ama savcılıktaki “zorla olmadı, rızasıyla bir kere birlikte olduk” ifadesi hatırlatılınca da, “Suçu bir kişi üstlensin diye öyle ifade verdim” diye konuştu.
Toplumda büyük infial yaratan çirkin olayla ilgili olarak, Çorum Barosu’ndan, “Davanın sonuna kadar takipçisiyiz” açıklaması geldi.
Çorum Barosu, geçen yıl Büyükdüvenci Beldesi’nde meydana gelen ve Çorum 1.Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılaması devam eden çocuk istismarına yönelik, toplumda infial yaratan olayın sonuna kadar takipçisi olacak.
13 yaşındaki A.Ş’nin babası, abisi ve amcası tarafından tecavüze uğradığı iddiası hakkında Çorum Baro Başkanlığı tarafından “Yasal ve hukuki dayanaklarımız ile Baromuzun sahip olduğu sosyal sorumluluk gereği davaya katılma ve müdahil olma istemimiz bugün itibariyle mahkemeye iletilmiştir” açıklaması yapıldı.
Çorum barosu olayla ilgili olarak, “Bu zorunluluğumuz yasaların kurumumuza yüklediği sorumluluklardan ve davada kendisini yeterli şekilde ifade edemediğini düşündüğümüz mağdur haklarının gereği gibi savunulmamasından, bugüne kadar işlemiş yargılama sürecinde derinden yaralanan kamu vicdanının Mahkemede temsil edilmesi gerektiğinden ve adil bir yargılama hakkı sağlanmasını istememizden kaynaklanmaktadır. Gerek bu olay gerekse kadın ve çocuk istismarına yönelik bütün olayların takipçisi olacağımızı Çorum Barosu olarak kamuoyunun bilgisine saygı ile sunarız” ifadelerine yer verdi.
Geçtiğimiz yıl Ekim ayında Çorum merkeze bağlı Düvenci Beldesi'nde yaşanan olayda, iddiaya göre 8. sınıf öğrencisi 13 yaşındaki A.Ş’nin davranışlarından şüphelenen öğretmeniyle konuşmasıyla ortaya çıktı. Öğrencisinin anlattıkları karşısında şok olan sınıf öğretmeni, durumu jandarmaya bildirdi. Küçük kızın ifadeleri doğrultusunda A.Ş’nin babası Osman Ş., ağabeyi A.Ş, ve amcası Mesut Ş, gözaltına alındı.
Savcılığın talimatı üzerine sağlık kontrolünden geçirilen A.Ş’nin hamile olduğu tespit edildi. Bunun üzerine küçük kızın babası, ağabeyi ve amcası tutuklanmıştı.

YARGILANMAYA BAŞLADILAR
Olayla ilgili Çorum 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın ilk duruşması gerçekleştirildi. Nitelikli cinsel istismar suçlamasıyla haklarında 15 ila 20 yıl arasında değişen hapis cezası istenen tutuklu sanıkların yanısıra tarafların avukatları katıldı. Duruşma kapalı gerçekleştirildi.

KARIMLA İLİŞKİYE GİRDİĞİMDE ..
Kızın babası Osman Ş., "Eşimle ilişkiye girdiğimde sperlerimi eşimin giydiği elbiselere silerdim. Eşim de onları sağa sola atardı, hatta kızım da giyerdi. Kesin oradan bulaşıp, kızım hamile kalmış olabilir. Ben ilişkiye falan girmedim. Bana atılan tamamen iftira” diyen baba Osman Ş., mahkemede de suçlamaları reddetti.

AMCAYA SAVCILIKTAKİ İFADESİ OKUNDU
Amca Mesut Ş., suçlamaları kabul etmezken duruşmanın hakimi zanlıya savcılıktaki verdiği ifadesi hatırlatılarak "Zorla birlikte olmadım. Bir keresinde kendisi benimle isteği doğrultusunda birlikte oldu. Hatta sürtünme diyelim” şeklinde ifade vermissin” sorusu üzerine; Mesut Ş., “Evet, o ifade bana ait ancak, aynı aileden 3 kişi tutuklandık. Tek kişi suçu üstlenmesine karar verdik o yüzden savcılıktan ben o şekilde ifade verdim” diyerek kendisini savundu.

O TARİHTE ŞEHİR DIŞINDAYDIM
Kardeşiyle ilişkiye girmediğini, iddia eden A.Ş ise, “ O dönemlerde zaten Çorum’da değildim. İl dışına inşaatlarda çalışmak için gitmiştim. Bir de psikolojik tedavi de görüyorum” ifadelerini kullandı.Anne Gülcihan Ş., ise oğlundan şikayetçi olmadığını, ancak babasından ve amcasından şikayetçi olduğunu söyledi. Hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen tutuklu sanıklar, tahliyelerini talep etti. Mahkeme heyeti eksikliklerin tamamlanması ve bazı tanıkların dinlenmesi için duruşmayı ileri bir tarihe ertelendi.
(Yusuf ÇINAR)
Editör: TE Bilisim