HİTÜ MYO Ethem Erkoç Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen panele Çorum Barosu Başkanı Kenan Yaşar ve Hitit Üniversitesi Hukuk Bölümü Öğretim Elemanı Erdoğan Kaya konuşmacı olarak katıldı.

Moderatörlüğünü HİTÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Metin Uçar’ın yaptığı paneli Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Zekeriya Işık, HİTÜ MYO eski öğretim elemanı ve AKP Çorum Belediye Başkanı Adayı Dr. Halil İbrahim Aşgın’ın yanı sıra çok sayıda akademisyen ve öğrenci izledi.

Panelde konuşan Baro Başkanı Kenan Yaşar, “İnsan haklarının korunup geliştirilmesi, kamu güvenliğini tehdit eden bir unsur değil, bilakis bireylere onurlu bir yaşamın tüm koşullarını sağlaması yönüyle kamu düzeninin, huzurun ve esenliğin teminatıdır.” dedi.

Öğretim Görevlisi Erdoğan Kaya ise Türkiye’nin insan hakları konusunda oldukça mesafe aldığını iddia ederek, “İnsan haklarının korunması, uygulanması konuları Anayasa dâhil birçok yazılı hukuk kuralında özel olarak düzenlenmiştir. İnsan haklarına ilişkin koruma sağlamak amacıyla gerek ülkemiz yargısı, gerekse uluslararası yargı mekanizmalarından istifade edilmektedir. Yine bunlara ek olmak üzere bir takım alternatif yollar da getirilmiştir.” diye konuştu.

Panelin sonunda Sosyal Bilimler MYO Müdürü Zekeriya Işık, katkılardan ötürü Baro Başkanı Kenan Yaşar, Doç. Dr. Metin Uçar ve Öğr. Gör. Erdoğan Kaya’ya birer çiçek sunarak teşekkür etti.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim