Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin kabul edilişinin 67. yılının kutlandığını hatırlatan Başkan Ahlatcı, "Tüm vatandaşlarımızın temel hak ve özgürlüklerden, bireysel olarak kanun önünde eşit ve serbest şekilde yararlanmaları siyasal ve toplumsal kültürümüzün dayandığı temellerden biri olmuştur. İnsan hakları bilincinin ve insan haklarının tam olarak benimsenerek uygulanması için gerekli sorumluluk duygusunun bireyler tarafından bilinmesi son derece önemlidir" dedi.

Partimizin misyon ve vizyonu insanı merkeze alan milletimizin hakkettiği müreffeh yaşam standartlarına ulaştırmasına odaklıdır. Bu doğrultuda bütün politikalarımız milletimizin refahını ve yararını düşünerek düzenlenmektedir” dedi. Bugün sözün de, kararın da, egemenliğin de milletin kendisinde olduğunu vurgulayan Ahlatcı, bu mücadeleyi, 1950'lerde "Yeter, söz de karar da milletindir" diyen Adnan Menderes'in başlattığını, Turgut Özal'ın, Necmettin Erbakan'ın sürdürdüğünü, bayraktarlığını da Recep Tayyip Erdoğan'ın yürüttüğünü kaydetti.

Ahlatcı, “insan hak ve özgürlüklerinin herkes için tüm yönleriyle korunup hayata geçirildiği bir dünyaya ulaşılması temennisiyle 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nü kutlarım” diye konuştu.(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim