Çorum Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Veteriner Hekim Mehmet Gültekin, kendilerini arayan bir kişinin “yeşil ve uzun kuyruklu bir kertenkele” olduğu yönünde ihbar da bulunduğunu belirterek, “Ekiplerimiz getirdiklerinde kertenkelenin ‘yeşil iguana’ dediğimiz ırk olduğunu gördük” dedi.
Yeşil iguanaların tropikal bölgelerde görüldüğünü Türkiye’de ise evde bakımı yaygınlaşan bir hayvan olduğunu dile getiren Gültekin, “Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü’ne bildirdik. Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü ise Samsun’a bildirerek bu hayvanın buradan alınıp daha uygun ve ağaçlık bir ortamda yaşamını devam ettirecek. Tropikal bölgeye uygun olduğu için bakım ve beslemesi zor bir hayvan. Ondan dolayı Orman ve Su İşleri Müdürlüğü’ne teslim edeceğiz. Bu iguana geç bir ırk. Yaşı genç bir hayvan. Normalde gelişimini 3-4 yılda tamamlıyorlar. Ergenlik yaşına geldiği zaman 1, 1.5 metre boyları oluyor ve yumurtlayarak çoğalıyor” diye konuştu.
Bulunan iguananın Türkiye’de bulunan bir hayvan türü olmadığının altını çizen Gültekin, “Evde beslemektense uygun şartlarda beslenmesi daha iyi. Ortalama değeri ise 4 bin TL’den başlıyor yaşına, ırkına göre değişiyor” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim