Söz konusu değişikle ilgili bir değerlendirme yapan CHP Belediye Meclisi Üyesi Özgür Kılıç, 30 metrelik yol için teşekkürlerini iletirken, vatandaşın mağdur olmaması için de itiraz dileklerinin titizlikle incelenmesi gerektiğini söyledi.

Kenti yakından ilgilendiren imar planı değişikliğinin Kale Mahallesi’ni kapsadığını belirten Belediye Başkanı Zeki Gül ise geçtiğimiz yıllarda hazırlıkları yapılan ancak yeni olgunlaştırılan planın yaklaşık 20 hektar alanı etkileyeceğini ifade ederek, “Yeni imar planı İnönü Caddesi, Milönü Caddesi, Kıbrıs Caddesi, Cengiz Topel Caddesi, eski itfaiye alanı, dericiler, Sancaktar Cami ve Zafer İlkokulu civarında düzenleme yapılıyor” dedi.

Zeki Gül’ün verdiği bilgiye göre İnönü Caddesi’nden Kıbrıs Caddesi’ne 30 metre genişliğinde yeni bir yol açılacak. Bulvar yol, Askerlik Şubesi yanında sona eriyor. Yol yapılırken Sancaktar Camii kalkıyor, arkasına ise yeni bir cami inşa edilecek. Genişletilen yol Zafer İlkokulu’ndan Cengiz Topel Caddesi’ndeki Karpuzcu Karaoğlan’ın bulunduğu noktaya kadar uzanacak.

Böylece İnönü Caddesi’nden Milönü Caddesi’ne ulaşım daha kullanışlı hale gelerek, şehir içi trafik de rahatlamış olacak.

Söz konusu imar değişikliği oybirliğiyle kabul edildi.

(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim