İnönü Anadolu Lisesi toplantı salonunda gerçekleştirilen değerlendirmeye Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Hüseyin Kır, bazı okulların müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Öğrencilerden Nazegül Taş’ın moderatörlüğünü yaptığı etkinlikte Elif Yaman, Fadime Akşun ve Rümeysa Yiğit isimli öğrenciler, Hasan Ali Toptaş’ın kitabını değerlendirdiler.

“ÇORUM ARTIK İLK 10 İÇERİSİNDE”

Program sonunda kürsüye gelen Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, “Çorum Okuyor” projesi kapsamında başlatılan okuma gruplarını tüm Çorum’un sahiplenmiş olmasının ve okullardaki grupların hızla yayılmasının mutluluk verici olduğunu dile getirdi.

Çorum’un okuyan iller arasında yer almaya başladığını belirten Turhan Candan “Geçtiğimiz günlerde kitap satışı yapan bir site istatistiklerini yayınladı. Bu istatistikler içerisinde önceki yıllarda Çorum ilk 50 içerisinde bile yer almıyordu. Ancak son yayınlanan istatistiğe göre Çorum ilk 10’un içerisinde. Okul müdürlerimizin bu projelere sahip çıkması, öğretmenlerimizin bu projeye destek çıkması ve neticesinde öğrencilerin bu projeyi götürmeleri çok anlamlı ve çok değerli. Ben herkese çok teşekkür ediyorum. Sunumu yapan öğrencilerimizi de tebrik ediyorum.” diye konuştu.

Ardından söz alan İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Hüseyin Kır ise okullarda kitap okuma oranının artmasının mutluluk verici olduğunu dile getirdi. Hüseyin Kır, projenin uygulanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim