İnönü Anadolu Lisesi eğitim ve öğretime “merhaba” dedi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan açılış etkinliğinde kürsüye gelen Okul Müdürü Nihat Şener, “Bir ülkenin geleceği eğitime bağlıdır. Bu nedenle siz öğrencilerim Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, geleceğe emin adımlarla yürüyen, sürekli soru soran ve sorgulayan bireyler olmalısınız. Çünkü ülkemizin geleceği siz gençlerimizin ellerinde olacaktır. Eğer dünyayı değiştirmek istiyorsanız kullanabileceğiniz en etkili silahınız da yine eğitimdir.” diye konuştu.

Daha sonra okula yeni başlayan 9. sınıf öğrencilerinden Beril Çifci kendisine ait olan “Okul Heyecanı” adlı şiirini okudu.

Okulun ilk ders etkinliği de okulun Almanca öğretmeni olan Serap İlerlemek tarafından verildi. Serap İlerlemek ilk dersinde öğrencilere güzel bir öğretim yılı dilerken “heyecan, korku, kaygı, sevinç gibi farklı dünyalardan, farklı amaçlar için “Aynı Çatı” altında toplanmış bulunuyoruz dolayısıyla tüm farklılıklarımızın yanında bu çatı, bir parçası olduğumuz bu kurum bizim en büyük ortak değerimizdir.” şeklinde düşüncelerini ifade etti.

Açılış programında ayrıca 9. sınıf öğrencileri adına bu sene okulda öğrenim görmeye başlayan Elif Ada Başıbütün konuşma yaptı. 12. sınıf öğrencilerinden Filiz Güngör de hem okula yeni başlayan hem de okulda öğrenim görmeye devam eden arkadaşlarına hitaben etkili bir konuşma gerçekleştirdi.

Açılış programı, Okul Müdürü Nihat Şener’in etkinliğe katkı sağlayan öğretmenler Güngör Gidiş, Ebru Ün ve Nilüfer Bek Çırak’a teşekkür etmesiyle sona erdi.

(Ömür SOYTEMİZ)

Editör: TE Bilisim