20 yıldır devam eden yarışmada bu yıl sahne alacak olan 50 bininci yarışmacı Guinness rekorlar kitabına da girmeyi başaracak. Serhat Hacıpaşalıoğlu önderliğindeki End Productions tarafından düzenlenen Fizy 21. Liseler Arası Müzik Yarışması’nda ilimizi bu yıl İnönü Anadolu Lisesi temsil edecek.

Ülke genelinde yaklaşık 8 bin liseden katılımın beklendiği yarışmanın ilk elemeleri geçen hafta İstanbul’da yapıldı. Elemelere 30 Mart’ta Ankara ve 6-7 Nisan’da İzmir’de devam edilecek. Yarışmanın büyük finali ise 28 Nisan’da İstanbul’da yapılacak.

Dünyanın en uzun soluklu ve en büyük gençlik organizasyonu olan “Fizy 21. Liseler Arası Müzik Yarışması” heyecanı Ankara’da 30-31 Mart tarihlerinde MEB Şura Salonu’nda yapılacak eleme ile sürecek. Çorum’dan da İnönü Anadolu Lisesi öğrencilerinin sahne alacağı elemelerde 29 ilden 176 okul büyük ödüller için yarışacak.

Çayan Yavuz, Bahar Aygün, Hamdullah Yılmaz, Selin Ateş ve Arda Özel’den oluşan Çorumlu öğrencilerin, profesyonel olarak hazırlanan sahnede performanslarını sergileyeceği elemede ayrıca Ankara, Aksaray, Adana, Ardahan, Bartın, Batman, Bolu, Amasya, Diyarbakır, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Hatay, Karabük, Karaman, Kayseri, Kırşehir, Mersin, Nevşehir, Niğde, Ordu, Osmaniye, Rize, Samsun, Sivas, Tokat, Trabzon ve Zonguldak’tan gelen öğrenciler kıyasıya yarışacak.

Elemede yer alan 176 okulun performans videosu fizy uygulaması üzerinden izleyicilerin beğenisine sunulacak, videolara eklenen “beğen” özelliğiyle de internet oylaması yapılacak. Bu yıl yarışmada dereceye girecek okullara cazip para ödüllerinin yanısıra Okan Üniversitesi tarafından 3 öğrenciye karşılıksız eğitim bursu da verilecek.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim