Çorum’da bir ilk olarak dikkat çeken Akıl Oyunları Sınıfı’nın açılışı geçtiğimiz Perşembe günü gerçekleştirilen bir törenle İl Millî Eğitim Şube Müdürü Sefer Sinan Güngör ve okul müdürleri tarafından yapıldı.

Oldukça büyük beğeni toplayan sınıfta yer alan on beş farklı akıl ve zekâ oyunu, öğrencilere ve açılışa gelen davetlilere tanıtıldı.

Açılışta söz alan Okul Müdürü Recep Özcan, “Bu sınıfımızı açmamızdaki en büyük neden teknoloji bağımlılığının gençlerde giderek yaygınlaşmasıdır. Bu sınıfımızla gençlerimizin düşünce gücünü geliştirmek ve onları teknoloji bağımlılığından kurtarmayı amaçlıyoruz. Ayrıca akıl oyunları ile öğrencilere çabuk karar verme ve sonraki aşamaları düşünme ve öngörme, olasılıkları hesaplama mantığını etkili ve yetkin bir şekilde kullanma yetenekleri kazandırdığı gibi planlı hareket etmeyi, hızlı ve doğru karar verme becerisi kazanmalarını da hedefliyoruz.” diye konuştu.

Müdür Recep Özcan ayrıca Akıl Oyunları Sınıfı’nın açılmasında destek veren Seydi Kaya, Bayram Çevik ve Çetin Köse ile tüm okul öğretmenlerine teşekkür etti.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim