4 Temmuz 2018 Çarşamba günü saat 13.30'da Turizm Otelcilik ve Uygulama Oteli'inde yapılacak etkinliği İnoksan'ın uluslararası üne ve tecrübesine sahip aşçısı ve demo şefi Rıfat Sunmaz ve ekibi gerçekleştirecek.

Söz konusu etkinlikle bilgi veren Ateş Endüstriyel Mutfak sahibi Ali Ekber Eker, yapılacak etkinliğin amaç ve önemi hakkında şunları söyledi:

“Evimize ya da kurumlarımıza binlerce lira harcayarak yaptırdığımız mutfaklarımız ne yazık ki amacımıza tam olarak hizmet veremiyor. İşlevsel olmadığı gibi, dekor olmaktan öte bir yanı da yok.

Geleneksel mutfağımızın yöresel nitelikli birkaç yemeği dışında değişik tat ve lezzet aramayan, bunu yaparken de emek, malzeme ve enerjiyi kontrolsüz kullanan bir mutfak kültürüne sahibiz.

Dünyanın değişmesine paralel olarak mutfaklarımız da değişiyor. Mesela bulaşık makinelerimizin başında 45 dakika bekliyoruz. Oysa aynı işi 3 litre su ile 120 saniyede yapabilen bulaşık makinelerimizin olduğunu çok azımız biliyor.

Yemek yapımı da tıpkı böyle. Tek yemek çeşidi çıkarabilmek için başında saatlerce beklediğimiz fırınların yerini, farklı sıcaklık ve sürelerde birkaç yemeği aynı anda ve çok kısa bir sürede pişirebilen fırınlar almıştır.

Teknolojinin bu harika ürünler; emekte, malzemede ve enerjide sağladığı tasarrufla işletmelere çok büyük bir ölçüde geri dönüşüm sağlamaktadır.

İmal ettiği ürünlerle endüstriyel mutfak sektöründe marka olan İnoksan bir yandan da yemek kültürümüzü değiştirmek, değişik tat ve lezzetlere ulaşmamızı sağlamak ve dünya mutfaklarıyla bizleri buluşturmak; bu konuda ilgilileri bilgilendirmek ve aydınlatmak amacıyla çaba da sarf etmektedir.

Böylesi yararlı bir etkinlik için bünyesinde yemek veren resmi kurum amirlerinin, hastane yöneticilerinin, fabrika ve otel yöneticilerinin, yemek şirketleri ve lokanta sahiplerinin; okul, yurt ve pansiyon yetkililerinin konuya duyarlı davranacaklarından kuşkumuz yoktur.

Bizzat kendileri davetlimizdir. Kendilerinin mazeretleri olmaları durumunda bu etkinliğe aşçılarını göndermeleri dileğimizdir.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim