Elbette “atılımcı karakteri” nedeniyle bir kısım esnafı rahatsız etmedi de değil. Rekabet, kıskançlık gibi etkenler araya girdi; zaman içinde sevenleri kadar sevmeyenleri de oldu.

Köfteci Deli Memed, 2010 yılında her esnafın, işadamının yaşayabileceği bir ekonomik sıkıntı yaşayınca, dostları üzüldü, düşmanları sevindi. Ama O, bilinen deyişle küllerinden yeniden doğdu ve Mangal Evi isimli restoranı ile Çorum’a yine büyük bir yenilikle döndü.

Daha sonra ise, DM Mobilya adı altında Çorum’un en büyük koltuk mağazasını, Gazi Caddesi’nin hemen paralelindeki Azapahmet Sokak’ta hizmete sundu. Dev mağazanın kapısında şimdi “Bir Deli Memed Kuruluşudur” yazısı duruyor.

“Düşmez kalkmaz bir Allah” diye söze giriyor Mehmet Coşgun, “Bitmeyen para, düşmeyen insan olmaz. Kadere inancımız var. Hayrın ve şerrin Allah’tan geldiğine inanırız. Ben de kaderimi yaşadım, ekonomik sıkıntıya düştüm. Ama, doğup büyüdüğüm, sevdalısı olduğum Çorum’u terketmeyi hiç düşünmedim. Hiç pes etmedim. Bana sahip çıkan büyüklerimin desteğiyle, Çorum halkının itimadıyla, yeniden ayağa kalkmayı başardım.” şeklinde sözlerini sürdürüyor.

Türk milliyetçisi ve bunun yanısıra Çorum milliyetçisi olduğunu anlatan Deli Memed, Çorum’un en önemli sorunlarından birinin, ÇORUM HABER’in yıllardır dile getirdiği gibi “fitne, fesat ve haset” olduğunu belirterek, “Bir esnaf ödemesini zamanında yapamasa, battı, iflas etti diye tellal gibi kapı kapı gezenler var. Ayıp, günah!...O esnaf batınca, Çorum ekonomisi yara almıyor mu, yanında çalışanlar işsiz kalmıyor mu? Böyle bir anlayış; insafa, merhamete, insanlığa sığar mı?” diye konuşuyor.

Çorum’un en büyük koltuk mağazasını açtığını, dedikoduya, fitne-fesada kulak asmadan emin adımlarla yoluna devam ettiğini, Çorum’dan ayrılmaya da hiç niyetinin olmadığını vurgulayan Deli Memed, “Ticaret hayatında inişler-çıkışlar olabilir, önemli olan iş ahlâkından taviz vermeden ayakta durabilmeyi bilmektir.” diyor.

Aliye ÖNCEL

Editör: TE Bilisim