İsmail Şahin, her dönemin en güvenilir yatırım aracı olarak görülen altının ana yönünün hâlâ yukarıya doğru olduğunu belirterek, “İngiltere’nin AB’den çıkışı ve buna bağlı olarak piyasalarda belirsizlik ve tedirginlik oluşması, insanları her zaman olduğu gibi güvenli liman olarak görülen altına yöneltti.” dedi.
Belirsizlik dönemlerinde yatırımcıların “güvenli liman” arayışında olduğunu ve bu beklentileri “en iyi” altının karşıladığını ifade eden Şahin, “İnsanların güvenli liman arayışı altına olan ilgiyi artırdı. Ramazan Bayramı öncesi 125 lira seviyesinde olan altının gram fiyatı, bayramın birinci günü 131 liraya ulaştı. Şu an her ne kadar altının gram fiyatı 126 lira düzeyine gerilemiş olsa da bu düşüş seyrinin bir müddet daha süreceği yönündeki beklentilere rağmen altının ana yönü hâlâ yukarıya doğru seyrediyor. Bizler yatırımcılara daima düşüş seyrinde iken altın almalarını tavsiye ediyoruz. Şu anki atmosfere baktığımızda altın almak için ‘uygun zaman’ olduğunu söyleyebiliriz.” ifadelerini kullandı.
Ahlatcı Döviz ve Kıymetli Madenler A.Ş. Genel Müdürü İsmail Şahin, başta Ortadoğu olmak üzere dünyada yaşanan siyasî ve ekonomik çalkantılar nedeniyle piyasaların “tedirgin” ve “temkinli” havasını koruduğunu belirterek, önümüzdeki süreçte altının kısmî bir düşüş daha yaşamasının ardından yeniden yükselişe geçeceği öngörüsünde bulundu.


Ahlatcı Döviz Genel Müdürü İsmail Şahin ve Yönetici Asistanı Gizem Yılmaz



(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim