Kadınların hayatın her alanında irdelendiği ancak İngilizce olarak hazırlanan “Women İn Life - Yaşamda Kadınlar” konulu sempozyum dün saat 10.00’da Turgut Özal İş Merkezi Belediye Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan etkinliği Okul Müdürü Necmettin Ünal, okul idarecileri, öğretmenler ve il genelinde İngilizce eğitim veren liselerden çok sayıda öğrenci ilgiyle izledi.

Özejder Sosyal Bilimler Lisesi İngilizce Öğretmeni Buket Başkaya tarafından yapılan açılış konuşması ile başlayan sempozyum iki oturumda gerçekleştirildi. Alperen Çelebi yönetimindeki sempozyumun ilk oturumunda öğrenciler Melike Doğan “Toplumda Kadın”, Asena Leblebici “Kadına Şiddet”, Mert Erdem “Medyada Kadın” ve Mertcan Özkan ise “Dinin Kadına Bakışı” konularında İngilizce olarak sunumlarına yaptılar.

Sempozyumun ikinci bölümünde ise Burak Çamkara “Eğitimde Kadın”, Nisanur Akyol “Kadının Dile Yansıması” ve Elif Nazmiye Kale ise “İş Hayatında Kadın” konularında konuşma yaptılar. “Women İn Life - Yaşamda Kadınlar” isimli sempozyum Okul Müdürü Ünal’ın konuşması ve sertifika töreni ile son buldu.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim