Eşine az rastlanan üçüz buzağı gebeliği, Çorum Merkeze bağlı Köprüalan köyü yakınlarında bulunan bir çiftlikte yaşandı. Tarım ve hayvancılık ile uğraşan Ali ve Murat Kardeşlere ait Simental cinsi inek, üç dişi yavru dünyaya getirdi. Anne ve yavruların sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

VETERİNER CİHAN YİĞİT “BU DOĞUMLARA PEK SIK RASTLANMAZ”

Vetiriner Cihan Yiğit yaptığı açıklamada “ Buraya zor doğum sebebiyle geldim. Yarım saat uğraş vererek çok şükür doğumu gerçekleştirdik. Tabi üçüz doğum oldu. Simental cinsi ineğimiz üçüz doğurdu. Buzağılarımız da anne ırkına sahip Simental ırkında olup üçü de damızlık değeri taşıyor. Üçüde çok sağlıklı , çok iyi bir doğum gerçekleştirdiğim için de çok mutluyum“ dedi.

ALİ TİRYAKİ “İLK KEZ BAŞIMIZA GELİYOR”

Hayvan sahiplerinden Ali Tiryaki ise “ İlk defa oldu. 15 senedir bu işi yapıyoruz. İlk kez böyle üçüz bir doğum basımıza geldi. Damızlık üretimini en üst seviyelere getirmeye çalışıyoruz. Veteriner hekimimize çok teşekkür ediyoruz. Onun sayesinde sağlıklı bir doğum oldu. “ dedi.

Murat Tiryaki ise “ Kardeşimin dediği gibi ilk defa böyle bir doğumla karşılaştık. Dedelerimiz de bu işle uğraşmışlardı. Belki bu durum onların başına gelmemiştir. Biz bu işi dedelerimizden bu yana yapıyoruz. İneğimiz üçüz doğurdu çok sevinçliyiz” dedi.

(Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim