Ankara’da Bilişim sektöründe hizmet veren bir firmada çalışan Ali Hakan Algaç, köylerinin bir web sitesinin olmadığını öğrenmesi üzerine dernek adına web site ve mobil uygulama yapma ihtiyacı duyduğunu söyledi.

Dernek Başkanı Ömer Pekesen ve Dernek Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Pekriz ile görüşerek projesini paylaştığını söyleyen Algaç, “ Projemi  gerçekten çok beğenmişler. Projemi hemen hayata geçirmemi istediler. Bu beni çok mutlu etti ve hemen çalışmalara başladım.” dedi.

Projenin yükünü dernek üstünden almak için sponsor arayışına girdiğini belirten Algaç, Derneğin Facebook sayfasında bir makale yayınladığını ifade etti.

Derneğin web sitesine eklemek üzere 360° fotoğraflar çekmek için İnegazili Köyü’ne geldiğini anlatan Algaç, “Köyümüz mezralarında 10-12 noktada çekim yaptıktan sonra,  İsmet Özçelik adında bir köylümüz ile tanıştım. O beni tanıyordu fakat ben onu tanımıyordum. Projelerimin durumunu ve Ana Sponsorluk ücretini sordu.  Bende projelerimden ve ihtiyaçlarımdan bahsettim. Bana kartvizitini  verdi ve ana sponsorunuz olmak istiyorum dedi. Kartına baktığımda Beştepe Okulları / Ankara  Yönetim Kurulu yazıyordu.” ifadelerini kullandı.

Projenin sponsor kısmını çözdükten sonra, web site kurmak için çalışmaya başladığını ifade eden Algaç, arkadaşı ile birlikte derneğin web sitesini hazırladıklarını söyledi.

Web site hazırlama aşamasında mobil uygulamalar içinde çalışmalar yaptığını belirten Algaç, “ İlk başta Android işletim sistemli Mobil cihazlar için yine sektöründe öncü olan bir firma desteği  ile İnegazili Köyü mobil uygulamasını çıkarttım. Bu Uygulamayı Facebook üzerinden android işletim sistemli tabletler ve cep telefonlarına yükleyen köylülerimiz çok beğenmişti. Hiç zaman geçirmeden Dernek başkanı ve sponsorlarmızın desteği ile Google play store ‘da raflarında yer almasını sağladım. Bu süreç içerisinde İos işletim sistemi telefon kullanan köylülerimiz biz neden kullanamıyoruz dediler. Dernek başkanımız ile bu konuda görüşmemiz sonucunda uygulamamın İOS işletim sahip telefon ve tabletlerde kullanılması için gerekeni yapmamı rica etti. Uygulamanın iOS versiyonunu da yazarak köylülerimizin hizmetine sundum.” dedi.

“ANDROİD VE İOS UYGULAMASINA SAHİP TEK DERNEK”

Türkiye’de 2014 verilerine göre 18 bin 355 köy bulunduğunu ifade eden Algaç, yapmış olduğu uygulamalara köy dernekleri arasında sadece İnegazili Köyü Kültür ve Hizmet Derneği’nin sahip olduğunu vurguladı.

Uygulamanın Android ve iOS işletim sistemli tüm cep telefonları ve tabletlerde kullanılmaya başladığının altınız çizen Algaç, “ Gerçekten çok güzel bir uygulama oldu. Uygulamaları telefonlarına yükleyen köylülerimizden olumlu geri dönüşler alıyorum. Bu da beni çok mutlu ediyor. Yapmış olduğum uygulamalar neticesinde bir ilki başardık. Derneğimiz ise Android ve iOS uygulamasına  sahip tek köy derneği oldu. Bu da ayrıca gurur verici.” diye konuştu.

“İNEGAZİLİ KÖYÜ’NDEN HABERLER BİLDİRİM OLARAK GÖNDERİLİYOR ”

İnegazili köyü mobil uygulamasının telefon rehberi özelliği, dernek adresinin google map üstünde yol tarifi, dernek yönetimi ile konforlu ve sağlıklı bir iletişim sağlamakta önemli bir yeri olduğunu ifade eden Algaç, Şöyle devam etti: “İnegazili mobil uygulamasını yükleyen kullanıcılar dernek web sitesine kolay erişim sağlamaktadırlar. En önemli özelliğimiz ise internet üzerinden ücretsiz bir şekilde kullanıcılara bildirim mesajları göndererek, vefat, kına, nişan, düğün ve kültürel etkinliklerle ilgili duyuru ve davetleri bildirim olarak gönderebiliyoruz.”

Ali Hakan Algaç gerek web sitesi gerek Android ve İos Mobil Uygulamalarını destekleyen sponsorlara teşekkür etti.

 İnegazili Köyü Kültür ve Hizmet Derneği ‘nin mobil uygulamaları Android ve iOS platformlarında “İnegazili Köyü” yazılarak ücretsiz indirilebiliyor.  (Sungurlu Gazetesi)

Editör: TE Bilisim