İl Genel Meclisi, Eylül ayının ikinci toplantısını dün gerçekleştirdi.
Halil İbrahim Kaya başkanlığında saat 10.30’da yapılan oturum, açılış yoklaması ile başladı. İl Genel Meclisi’nin bir önceki birleşimine ait tutanak özetinin okunmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.
Bu bölümde ilk olarak İl Genel Meclisi Üyeleri Üzeyir Esenkaya ve Yusuf Kaya’nın, İskilip’teki Kurusaray, Yanoğlan, Seyirçayı ve Çomu köylerini birbirine bağlayan ve bu köylerin ortaklaşa kullandıkları 4. km’lik stabilize yolun, Özel İdare yol ağına alınması yönünde verdikleri yazılı önerge görüşüldü.
Önerge hakkında söz alan Meclis Üyesi Üzeyir Esenkaya, söz konusu yolun kış aylarında yöre halkını oldukça zorladığını belirterek, bu nedenle İl Özel İdaresi yol ağına alınmasının yararlı olacağını söyledi.
Verilen yazılı önerge teklifi, incelenmek ve rapora bağlanmak üzere İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi.
Toplantıda daha sonra Ortaköy ilçesindeki İncesu Kanyonu Kültür Parkı’na yerli halk tarafından üretilen el ürünlerinin pazarlanması, değerlendirilmesi, tanıtımının yapılması ve yöre halkının ekonomik seviyesinin artırılması amacıyla 2 adet ahşap el ürünleri pazarlama ve tanıtım yeri yapılması için kullanılmak üzere 37 bin 170 liranın Ortaköy Köylere Hizmet Götürme Birliği eliyle yapılmak üzere tahsis edilmesi hususu görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.
Ardından Bayat ilçesinde bulunan mülkiyeti İl Özel İdaresi’ne ait Yatukçu Mahallesi, İğdeli Mevkii’ndeki 50.777 metre kare yüzölçüme sahip taşınmazın, Bayat Belediye Başkanlığı adına satışı ve tahsisinin yapılıp yapılmayacağı hususu görüşülerek Plân ve Bütçe Komisyonu’na havale edilmesi oy birliğiyle kabul edildi.
İl Genel Meclisi’nin dünkü toplantısında son olarak Merkez’e bağlı Küçükdüvenci, Küçükgülücek ve Mühürler köylerine ait yerleşik alan ve civarı sınır tespiti ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu tarafından hazırlanan raporlar görüşülerek Meclis üyelerince oy birliğiyle kabul edildi. (Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim