Merkezi İstanbul’da bulunan Çorum Osmancık İnal Köyü Derneği ve İnal Köyü Muhtarlığı tarafından ortaklaşa düzenlenen ağaçlandırma etkinliğinde 3 bin fidan toprakla buluştu.
Şölen havasında gerçekleştirilen etkinlikte dernek yönetiminin gayretleri ile katılım sağlayan İstanbul’da ikamet eden ve köyde yaşayan İnallılar köy çevresinde boş orman alanına çınar, dişbudak ve akasya ağaçları diktiler.
Köy Muhtarlığının girişimleri ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı’ndan temin edilen fidanları köy halkı el birliğiyle toprakla buluşturdu.
Köy çevresindeki boş alanlarda 3 bin fidanı toprakla buluşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren İnal Köyü Derneği Başkanı Recep Kaya, “Derneğimizin faaliyet kapsamında yer alan çalışmalardan birini gerçekleştirmek amacıyla bugün burada buluştuk. Köyümüz ve çevresini güzelleştirmek amacıyla gerçekleştirdiğimiz fidan dikme şölenimizde 3 bin fidanı toprakla buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Köy muhtarımız Cefaettin Helva’nın isteği üzerine İstanbul’dan üyelerimiz ve yönetim kurulumuz ile birlikte böyle bir çalışmayı gerçekleştirmek için geldik. Öncelikle muhtarımız olmak üzere bu çalışmada emeği geçen tüm köylülerimize çok teşekkür ediyorum” dedi.



(İHA)
Editör: TE Bilisim