2018-2019 yıllarını kapsayan iki yıl için imzalanan toplu sözleşmenin, toplu peşkeşten ibaret olduğunu, 3 milyon 200 bin memur ile 2 milyona yakın memur emeklisinin örgütlü ihanet ile karşı karşıya olduğunu anlatan Çam, ihanetin hesabının sorulması gerektiğini belirtti.

Toplu sözleşme masasına 658 madde ile oturup –cek, -cak’lı maddelerle kuşa çevrilen taleplerin, memurların beklentilerini karşılamaktan uzak olduğunu ifade eden BASK Çorum İl Temsilcisi Hayati ÇAM, “Bir toplu sözleşme daha hüsranla sonuçlanmıştır. Dağ fare bile doğuramamıştır.

Memur ve emeklilerinin talepleri ve beklentileri toplu sözleşme masasına terkedilmiştir.

Memur ve emeklileri yarım puanlık sefalet artışına feda edilmiştir. Bunun adı peşkeş çekilmektir.

Memur ve emeklileri bu peşkeşin neyin karşılığı olduğunu bilmek, öğrenmek istemektedir” dedi.

KAMU İŞÇİSİNE % 20, KAMU GÖREVLİSİNE % 7,5.

2017 yılı kamu işçisinin % 20 civarında artış alırken, “Devletin asli ve sürekli görevlerini yerine getiren” devlet memurları adına % 4 + 3,5’a imza atılmasının kabul edilemeyeceğini kaydeden Hayati Çam, 11 hizmet kolunun 11’inde de yetki alan ve bir milyona yakın üyesi olan bir Konfederasyonun bu tavrının, tek kurşun atmadan teslim olan orduları hatırlattığını ifade etti.

Bu oranların, toplu sözleşme döneminin başında Memur-Sen tarafından dillendirilen toplam taleplerin dörtte birinden az olduğunu belirten Çam, şunları dile getirdi: “Bu oranlar Orta Vadeli Programda 2018 yılı için öngörülen % 8’lik personel giderleri artış oranından düşüktür.

Bu oranlar; Merkez Bankası’nın 2018 yılı için öngördüğü % 8,5-9,5 enflasyon oranından düşüktür.

Bu oranlar imza atan konfederasyonun açıkladığı yoksulluk sınırının yarısı kadardır.

En az 3 çocuk sahibi olması istenen memurlar için, bu rakamlarla aile geçindirmek mümkün müdür?

Atılan imzalar, tamamına yakını yoksulluk sınırının altında yaşayan memur ve emeklilerinin “Yoksulluk ilamı”nın kamuoyuna ilanıdır.

Atılan imzalar; bekarlar için 2018 Ocak ayında en düşük aylık alan bir hizmetli (15/1) için 96 TL, bir memur (9/1) için 104 TL, öğretmen için (7/1) 117 TL, bir mühendis için (1/4) 182 TL, bir hemşire için (10/3) 114 TL, bir pratisyen doktor için (8/3) 171 TL artış demektir.

SORUMLUSU İMZACI SENDİKALARDIR

Bu makyaj hileleri ile memurları ve emeklilerini aldatamazsınız,

Buradan kamuoyuna, memurlara ve emeklilerine sesleniyorum:

Yoksulluk içindeyseniz sorumlusu imzacı sendikalardır. Aile sorumluluklarınızı yerine getiremiyorsanız sorumlusu imzacı sendikalardır. Çoluk çocuğunuzun önünde mahcup oluyorsanız sorumlusu imzacı sendikalardır. İhtiyaçlarınızı karşılamakta zorlanıyorsanız sorumlusu imzacı sendikalardır. Vitrinlerin önünden geçmeye korkuyorsanız sorumlusu imzacı sendikalardır.

Verilen yetkiyi kötüye kullananlardan hesabı sorulacaktır. Memurları yeni bir durum değerlendirmesi yaparak bağımsız sendikaların çatısı altında, BASK çatısı altında toplanmaya çağırıyorum.”(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim