Ziyarette taşeronlara kadro verilmesi ve KİT’lerde çalışan işçilerin de bu kapsama alınmasından duyulan memnuniyet dile getirilen Mustafa Köroğlu, ayrıca çeşitli nedenlerle kapsam dışında kalan işçiler için bir çalışma yapılması gerektiğini aktardı.

Sivil toplum kuruluşlarının toplum her kesimini temsil etmesi bakımından ülkenin gelişmesinde önemli olduğunu belirten İl Başkanı Karadağ, Hak-İş’in de kurulduğu günden itibaren sendikacılık alanında her zaman devletin, milletin menfaatine hareket eden bir kuruluş olduğunu söyledi.

AK Parti iktidarı döneminde de kamu çalışanlarına çok önemli hakların verildiğini dile getiren Karadağ, her fırsatta işçinin hakkını koruyan, gözetleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın direktifleri doğrultusunda son olarak da taşeron sorununun çözüldüğünü hatırlattı.

Türkiye genelinde 1 milyonu aşan Çorum’da da 6 bin civarındaki taşeron işçinin artık devlet güvencesi altına alındığını dile getiren Karadağ, taşeronlarla ilgili sürecin kısa sürede tamamlanacağını, böyle de işçilerin hem çalışma şartları, hem ücretlerinde iyileşme olacağını vurguladı.

Türkiye’nin çok sıkıntılı bir süreçten geçtiğini, özellikle de Afrin operasyonu ile misakı milli sınırları noktasında büyük bir mücadele verildiğini anlatan Karadağ, buna rağmen ülkede ekonomik anlamda bir sıkıntının, huzur noktasında bir eksikliğin olmadığını bunda da siyasi istikrarın rolünün büyük olduğunu anlattı.

“Türkiye’yi büyütmeye, büyüyen Türkiye'nin imkânlarını adaletle dağıtmaya devam edeceğiz” diyen Karadağ, AK Parti hükümetleri olarak 2002’den bu yana, her şeyi milletin refahı, huzuru, ülkenin kalkınması ve gelişmesi için yaptıklarını söyledi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim