İl Genel Meclisi, Kasım ayının dördüncü toplantısını gerçekleştirdi.
Halil İbrahim Kaya başkanlığında dün 13:30’da yapılan oturum, açılış yoklaması ile başladı. İl Genel Meclisi’nin bir önceki birleşimine ait tutanak özetinin okunmasının ardından gündem dışı söz alan CHP Grup Başkanı Haydar Erdem, eski Başbakan Bülent Ecevit’in 9. Ölüm yıldönümü olması dolayısıyla kısa bir konuşma yaptı.
Haydar Erdem, Bülent Ecevit’in halkçı ve dürüst kimliğiyle unutulmaz bir devlet adamı olduğunu belirterek, “Kendisini saygı, özlem, rahmet ve minnetle anıyoruz.” dedi.
Ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Bu bölümde ilk olarak İl Özel İdaresi İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğü’nün 2016 Mâli Yılı Bütçesi görüşüldü. İmar Müdürü Muzaffer Arda Bal, 2016 yılı için farklı alanlarda kullanılmak üzere 1 milyon 585 bin 500 liralık ödenek talebinde bulundu.
Ardından Merkez’e bağlı Taşpınar, Tolamehmet ve Tozluburun köylerine ait yerleşik alanı ve civarı sınır tespiti, 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 27. Maddesi uyarınca görüşülerek İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi.
İl Genel Meclisi’nin dünkü toplantısında son olarak Bayat’a bağlı Aşağıemirhalil Köyü’ne ait köy yerleşik alanı ve civarı sınır tespiti ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu tarafından hazırlanan rapor görüşülerek Meclis üyelerince oy birliğiyle kabul edildi.
Meclis, Kasım ayı oturumlarına bugün 10:00’da, yarın ise 13:30’da yapacağı toplantılarla devam edecek.


(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim