Olay Ulukavak Mahallesi’nde bulunan Kahraman Çavuş Ölçek Camii’nde meydana geldi. İddialara göre, Kahraman Çavuş Ölçek Camii’nde Müezzin H.T. ile caminin imamı F.Y. arasında “imam odasının kapısı sürekli açık kalıyor” tartışması yaşandı. Sabah namazından hemen sonra çıkan tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Hem imam hem de müezzin aldıkları tekme ve yumruk darbeleriyle hastanelik oldu. Kendi imkânlarıyla hastaneye giden ikili tedavilerinin ardından karakola giderek birbirlerinden şikâyetçi oldu.

“İMAM ODASINDA ÜZERİME YÜRÜYÜP BENİ DARP ETTİ”

Polis karakolunda ifade veren Müezzin H.T., “Ben 6 yıldır müezzin olarak görev yapıyorum. Cami imamı F.Y. benim müezzin olarak görev yaptığım camide imamlık yapar. Olayın olduğu gün sabah namazını kılmak için camiye geldim. Ezan okunduktan sonda cami içerisindeki imam odasına geçtim, sonra Kur’an okumaya başladım. İmam F.Y. bulunduğum odanın kapısını açıp dışarıya çıktı. Ben de kendisine odanın kapısını kapatmasını söyledim. İmam F.Y. bana doğru kışkırtıcı hareketlerde bulundu.

Ben de kendisine bu hareketlerinin sıkıntı oluşturduğunu, yaptıklarının hiç hoş olmadığını söylediğimde, üzerime yürüdü ve beni darp etmeye başladı. Ben de kendimi korumaya çalıştım ve ona vurup vurmadığımı hatırlamıyorum. Sonra kavga bitti ve kendi imkânlarımla Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne giderek tedavim sonrası darp raporu aldım ve bu kişiden şikâyetçiyim” dedi.

“BANA ‘SENİ PARÇALARIM’ DEDİ”

İmam F.Y. ise ifadesinde, 9 yıldır imam olarak görev yaptığını belirterek, “Olay günü sabah namazını kıldırmak için görevli olduğum Kahraman Çavuş Ölçek Camii’ne gittim. Benim görev yaptığım bu camide müezzin olarak görev yapan H.T. ben sabah namazının sünnetini kılıp Kur’an okumak için caminin diğer bir bölümüne geçtiğim sırada bana ‘seni parçalarım’ dedi.

Ben de geri dönüp beni neden parçalıyorsun diye kendisine sordum. Sonra birden bana yumruk atıp darp etmeye başladı. Ben de kendisini ittim ve yumruk attım. Sonra kavga sonlandı ve ben kendimi dışarıya attım, baktık ki, yüz kısmımdan kan geliyor. Hemen hastaneye gittim ve tedavim sonrası da darp raporu altım. Ben bu kişiden şikâyetçiyim” dedi.

Polis kavga olayı ile ilgili soruşturma başlatırken, imam ve müezzin arasındaki kavga sonrası İl Müftülüğü’nün de idari soruşturma başlattığı öğrenildi. (Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim