Ziyarette kendisine Saadet Partisi İl Başkanı Faruk Cıdık, Merkez İlçe Başkanı Orhan Sakınmaz, İl Başkan Yardımcısı Osman Kurşun da eşlik etti.

İmam Hatip okullarının amacının şuurlu gençler yetiştirmek olduğuna dikkat çeken Saadet Partisi Çorum Belediye Başkan Adayı Kemal Kurt, "Tarihte iki Müslüman devletin birbirleri ile savaştığına şahit olduk. Bunu şuurlu bir topluluk olarak yetişmelerine bağlamak mümkündür? Şuurlu bir toplum olarak yetişselerdi kesinlikle birbirleri ile savaşmazlardı. Bundan dolayıdır ki bu iki devletin şuurlu bir topluluk olarak görmek mümkün değil Müslümanların birbirleri ile savaşmaması için şuurlu olarak yetiştirilmeleri gerekir" dedi.

İmam Hatiplilerin toplumun ıslah edilmesinde büyük bir rol alması gerektiğine işaret eden Kurt, "Kıyamete kadar peygamber gelmeyecektir. Bunun için topluma yön verecek olan İmam Hatiplilerdir. Çarpık düzeni düzeltecek İmam Hatipliler olacaktır. Bunun için hepimize görev düşüyor ve sizlerin ve bizlerin çok çalışması gerektiğine inanıyorum" diye konuştu.

“Göğsümüzü kabartan bir dernekte olmaktan mutluluk duyuyoruz" diyen Kurt, Müslümanın İslam’dan başka davası olamayacağını kaydetti.(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim