Çorum Belediyesi Prof.Dr. Hayrettin Karaman İmam Hatip Lisesi koordinatörlüğünde düzenlenen “İmam Hatipliler Günü” programı Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, İl Müftüsü Dr. Ahmet Akın, bazı daire müdürleri, okul müdürleri ve çok sayıda öğrencinin katılımı ile gerçekleştirildi.
Mehter takımının gösterisi ile başlayan gösteride Ceyhun Kayretli isimli öğrenci tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti yapıldı. Okul Müdürü Hayri Yıldırım’ın açış konuşmasının ardından kürsüye gelen Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, imam hatiplerin 100 yıllık bir çalışma ile bu günlere geldiğini kaydederek, imam hatiplerin bazen sakalının kesildiğini bazen de budandığını ancak dimdik ayakta kalmaya devam ettiğini dile getirdi.
Belediye Başkanı Muzaffer Külcü de konuşmasında İmam Hatip öğrencilerinin içinde bulundukları durumun hakkını vermek için ne kadar çaba sarfediyorsa öğretmenlerin de bu işin hakkını verebilmek için ellerinden gelen yaptığını vurguladı.
150 yataklı kız hafızlık kuran kursunun ihale edildiğini ve gelecek yıl biteceğini belirten Külcü, yapımı devam eden 7 mahalle Kuran kursu bulunduğunu bunların tamamlanmasının ardından 7 kurs daha yapılacağını dile getirdi.
Diploma alınması ile imam hatipli olunmadığını vurgulayan Başkan Külcü, önemli olanın İmam Hatipli ruhuna sahip olmaktan geçtiğini, öncelikle bu davaya sahip çıkılması ve bu günlerin kıymetinin bilinmesi gerektiğini dile getirdi.
Cihad Pekcan ve Bedirhan Öndaş isimli öğrencilerin okuduğu şiirle devam eden programda İmam Hatip Nesli bayrak devir teslim töreni gerçekleştirildi. Program İmam Hatip okulları korosu ve semazen gösterisi ile sona erdi.



(Erkan BAYATLI)
Editör: TE Bilisim