Çorum ‘da sınavla seçilecek % 10’un üçte birinin imam-hatip, üçte birinin meslek lisesi, geriye kalan üçte birinin ise fen ve sosyal bilimler lisesi istediğinin ifade edildiğini belirten Efe, önceki yıllarda fen lisesinin ardından puan sıralamasında ikinci olan, sınavla öğrenci alan en eski Anadolu Lisesi’nin Şehit Abdullah Tayyip Olçok Anadolu Lisesi’nin (merkez) bile hiç talep görmeyerek mahalle okuluna dönüştürüldüğünü ifade etti.

Serdar efe açıklamasında şunları dile getirdi: “Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğü bu okulları nasıl belirlemiş? Her köşe başına bir imam-hatip açmakla hatta hiç değilse okulların içindeki bir iki sınıfı imam hatipe dönüştürüp tabela asmakla mahir İl Milli Eğitim anlaşılan listeye iki imam hatip koymuş bunu mazur göstermek için iki de meslek lisesi koyalım diye düşünmüş. Fen ve sosyal bilimler lisesini kazanamayan öğrenciler, büyük ihtimalle meslek lisesine gitmeyeceğine göre nitelikli imam hatip lisesini tercih edecek; değilse doğruca Mahalle lisesine.

İmam-hatiplere uygulanan katsayı zulmune yıllarca karşı gelmiş, eylemler yapmış; bu adaletsizlikle yıllarca mücadele etmiş insanlar olarak söylüyoruz: Bu imam-hatip saplantısı artık yeter. İl Milli Eğitim e tavsiyem bütün okulların isimlerinin başına bir imam-hatip ibaresi koysunlar onlar da kurtulsun biz de. Sayıyı artırmakla, insanları mecbur bırakmakla kaliteyi artıramazsınız. Bunlar, sizden öncekilerin uyguladığı metodlardı; sonuç ortada. Aynı yöntemleri kullanarak farklı hedeflere ulaşamayacağınızı hatırlatıyoruz.

Özgür Eğitim-Sen olarak Bakanlığı ve İl Müdürlüğünü aklı-selimle hareket etmeye davet ediyoruz” dedi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim