15 Temmuz tarihinden beri süren ve her gün on binlerce kişinin darbeye karşı demokrasi nöbeti tuttuğu Hürriyet Meydanı’nda İmam Hatip Okulları öğrencileri bir program gerçekleştirdi.
Çorum Park önünde toplanan İmam Hatipli öğrenciler, yöneticileri, öğretmenleri ve Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri, Hürriyet Meydanı’na kadar tekbir getirerek, ”demokrasi yürüyüşü” yaptı.
Platformda İmam Hatip Lisesi öğrencileri adına bir konuşma yapan Furkan Mazman, kendi şahsi hırslarını ve kinlerini top yekûn bir milletin ve bu necip millete ümit bağlayan İslam Ümmetinin geleceğine yeğ tutan bu hainlerin tarihe kara bir leke olarak geçeceğini söyledi.
Millet olarak bir sürü ihanet badirelerinden geçildiğini belirten Mazman, “60 darbesinde dünyanın en kibar ve en vatanperver insanı Menderes ve arkadaşlarını şehit etmişler, 70 de gencecik fidanları Amerika’ya şirinlik yapmak adına asmışlar, 80 de de birçok suçsuz insanı “bir sağdan bir soldan” hesabıyla darağaçlarına çekmişlerdir. Ve darbeyi yapan Amerikalıların tabiriyle “bizim çocuklar” denen cunta tarihe hem yolsuzlukları hem döktükleri kan ve hem de memleketin başına sardıkları PKK belası ile kara bir leke olarak geçmiştir” diye konuştu.
“28 Şubat ile tarihin en büyük kıyım ve işkencelerini yapan ve 1000 yıl süreceğine inanan bu meczuplar da tarihin çöplüğüne bir paçavra gibi fırlatılıp atıldığını ifade eden Mazman, gelinen noktada tarihten bir türlü ders almayanların, Pensilvanya’da yaşayan bir alçağın emellerine meze olmayı kendilerine layık görenlerin, yeniden bir darbeye kalkışma aptallığına soyunabildiğini dile getirdi.
Milletin sağcısı, solcusu, Alevisi, Sünnisi, Laiki, dindarı, Ülkücüsü, Nizamı Âlemcisi, Sosyal Demokratı ile darbeye hayır dediğini dile getiren Mazman, “bu milletin üç peş haine, şizofren bir bunağa, Amerikan uşaklarına meydanı vermemiştir. Bunu yaparken de içinde bulundukları imkân ve şeraiti düşünmeden vazifeye koşmuş, vatanın aziz kalelerini içten işgal eden, tersanelerine, tanklarına, uçaklarına el koyan bu eşkıyalara karşı bu milletin Cumhurbaşkanı ve Başkomutanı Recep Tayyip Erdoğan’ın emri ile sağına soluna bakıp kim var demeden “benim olmadığım yerde kimse yoktur” diye göğüslerindeki iman ve kanlarındaki asil kanın verdiği güç ile meydanlara atılmış ve darbeye karşı darbe yapmıştır. İşte; onların bir hesabı varsa Allah’ın da bir hesabı olduğunu unutanlara unutulmayacak bir ders verilmiştir. Canımız pahasına vatanımızı, istiklalimizi, bağımsızlığımızı ve insanlık onurumuzu koruyacağımızı tüm kamuoyuna ilan ederiz” şeklinde konuştu.




(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim