İmam Hatip Lisesi bahçesinde Cumartesi günü düzenlenen Keşkek Günü'ne Çorum Valisi Necmeddin Kılıç, Ordu Valisi hemşehrimiz İrfan Balkanlıoğlu, AKP Teşkilatlanmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Murat Yıldırım, AKP İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Hitit Üniversitesi Rektörü Reha Metin Alkan, İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu ve AKP İl Başkanı Rumi Bekiroğlu'nun yanı sıra bazı kamu kurumlarının müdürleri ile çok sayıda İmam Hatip Lisesi mezunu katıldı.
Çorum Belediyesi Mehter Takımı'nın konseriyle başlayan etkinlik, İstanbul Sancaktepe Sancaktar Kur'an Kursu Öğreticisi, Ezan ve Kur'an Okuma Türkiye Birincisi Fatih Kılıçoğlu’nun Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam etti.
Programın açış konuşmasını yapan Çorum İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği Dönem Başkanı Ayhan Boyraz, İmam Hatip Okulları'nın 100 yılı geçkin bir maziye sahip olduğunu anımsatarak, uzun süre devlet eliyle ötekileştirildiğini ve örselenlendiğini kaydetti. Tüm olumsuzluklara rağmen İmam Hatip Okulları’na halkın sahip çıktığını belirten Ayhan Boyraz, "Bizler milletin kendi imkânlarıyla yaptığı ancak devlet eliyle kapatılan bir eğitim yuvasının fertleriyiz. Biz bu memleketin öz evlatları, bu toprakların öz kültürüyüz. Biz Yunus Emre'nin, Mevlâna'nın, Hacı Bektaş Veli ve Hacı Bayram'ın bugünkü izdüşümleriyiz." dedi.
İmam Hatip ailesine Hayrettin Karaman Külliyesi'ni kazandırmasından ötürü Belediye Başkanı Muzaffer Külcü'ye teşekkür eden Boyraz, bu Külliye'de Fen ve Sosyal Bilimler ağırlıklı Erkek Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin bulunduğunu hatırlatarak, kız öğrencilere yönelik de Fen ve Sosyal Bilimler ağırlıklı bir Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne ihtiyaç duyulduğunu söyledi.



Okul Müdürü Hüseyin Kır:
“10300 İmam Hatipli var”
Daha sonra kürsüye gelen Çorum Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Hüseyin Kır, il genelinde 31 İmam Hatip Ortaokulu ve 19 İmam Hatip Lisesi bulunduğunu belirterek, bu 50 okuldan 4'ü lise, 10'nu ise ortaokul olmak üzere 14 İmam Hatip Okulu'nun Çorum kent merkezinde olduğunu bildirdi. Bu okullarda toplam 10 bin 300 öğrencinin eğitim görmeye devam ettiğini ve Çorum İmam Hatip Lisesi'nin açıldığı 1953 yılından bugüne kadar 22 binin üzerinde mezun verildiğini aktaran Hüsyin Kır, "Bu sayıların halkımızın teveccühü ile giderek artacağına inanıyoruz. İmam Hatip Okulları olarak geleceğe yön verecek, medeniyetlerin kurulmasına öncülük edecek kuşaklar yetiştirmeye devam edeceğiz." dedi.
Eski mezunlar adına mikrofona davet edilen Muzaffer Ayan ise Çorum İmam Hatip Lisesi'nin bir mensubu olmaktan gurur duyduğunu belirterek, yaşanan badirelerin birlik ve beraberlik içerisinde aşıldığını dile getirdi.



Ordu Valisi Balkanlıoğlu'na
Okul Müdürü Kır'dan sürpriz
Çorum İmam Hatip Lisesi'nden 1979 yılında mezun olan Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu da "İmam Hatipli" olduğunu hiçbir zaman saklamadığını belirterek, "Görev yaptığım her yerde İmam Hatipli ve Çorumlu olmanın misyonunu gururla taşıdım." dedi.
Konuşmasının ardından Balkanlıoğlu'na Okul Müdürü Hüseyin Kır tarafından bir sürpriz yapılarak, İmam Hatip Lisesi'ne kaydı sırasında arşivlenen Sungurlu Lisesi'nden aldığı 1975 yılına ait ortaokul diploması ile güven senedi takdim edildi.
Vali Necmeddin Kılıç ise Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu ile AKP İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık'a günün anısına, ahşap üzerine yazılmış birer Besmele levhası hediye etti.
Etkinlikte ayrıca sembolik diploma törenine katılan Sevilay Düzgün ve Sedanur Özden mezuniyet belgelerini AKP İl Başkanı Rumi Bekiroğlu'nun elinden aldılar.



(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim