Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından organize edilen programı Vali Ahmet Kara, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Ahmet Çelik, Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, Emniyet Müdürü Murat Kolcu, siyasi parti temsilcileri, daire müdürleri, askeri erkân, Emniyet Müdürlüğü personeli, gazi ve şehit aileleri katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda İmam Hatip Lisesi Müdürü Hüseyin Kır, Jandarma Yüzbaşı Serkan Gök ve Vali Ahmet Kara birer konuşma yaptı.
Güzel Sanatlar Lisesi orkestrasının “Hatçe Ana Ağıdı”, “Çanakkale Bugün Toz ile Duman” ve “Ordunun Duası” isimli eserleri seslendirmesi ile devam eden programda İHL öğrencisi Cihat Pekcan Mehmet Akif Ersoy’un o günkü ümitsizliği eleştiren ve bugünleri de çağrıştıran şirini okudu. İHL Korosu’nun “Çanakkale Türküsü” ve “Fetih Marşı’nı” seslendirmesinin ardından HİTÜ Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ebubekir Atalay bir kaside okudu.
Şiirlerin okunduğu, şehitler konulu temsili gösterilerin yapıldığı program, şehitler adına okunan 101 hatmin duası ile sona erdi.
(Taner ŞİMŞEK)
Editör: TE Bilisim