Ak Parti Çorum Milletvekilleri Salim Uslu, Cahit Bağcı, eski Devlet Bakanı Güldal Akşit, milli futbolcu Tanju Çolak, Ak Parti İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, Merkez İlçe Başkanı Yaşar Anaç, İl Müftüsü Mehmet Aşık, Memur Sen İl Temsilcisi Ahmet Saatci, İmam Hatip Lisesi öğretmen ve öğrencileri ile çok sayıda Ak Partili katıldı.
Temel atma töreninde kısa bir selamlama konuşması yapan İl Müftüsü Mehmet Aşık, İslam medeniyetinin cami üzerine kurulduğunu belirterek, “İslam medeniyeti ve kültürü cami merkezlidir” dedi.

“BUGÜN, MİLLETİN CAMİSİYLE, İMAM
HATİP LİSESİYLE UĞRAŞAN DEVLET YOK”
Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, 13 yıllık Ak Parti iktidarı ile birlikte devletin artık camiyle, imam hatip lisesiyle, kur’an kursuyla uğraşmadığını belirterek, “Bugün farklı bir devlet var” dedi.
Külcü, cami, spor salonu ve yurt inşaatına resmen başlandığını kaydederek, “Milletimizin vatanın dört bir yanına cami yapma konusunda her zaman gayretli olmuştur. Son 100 yıldır bu coğrafyada yapılan bütün camiler milletimiz tarafından yaptırılmıştır. Devletimizin bu konuda ne yazık ki çok arzusu olmamıştır. Zaman zaman camilerin yapılmasını engellemek için çaba bile gösterilmiştir. Camiler, kur’an kursları, vakıflar, imam hatip liseleri sistemin egemenleri için sorunlu yerler olarak görüldü. Tek parti döneminde birçok cami yakıldı, yıkıldı. Hatta ahır olarak kullanılan camiler bile oldu. Bunların hepsinin belgesi vardır. Hiçbiri afaki sözler değil” dedi.
Milli mücadelenin Mustafa Kemal Atatürk camilerde okuduğu hutbelerle başlatıldığını savunan Külcü, daha sonraki dönemde ise devlete farklı bir rotanın çizildiğini söyledi. Devletle milletin istikametinin 2002 yılına kadar ayrı rotalarda ilerlediğini belirten Külcü, “Bugün farklı bir devlet var. Devletimiz artık mimletin ezanıyla, kur’an kursuyla, camisiyle uğraşmıyor” şeklinde konuştu.



YENİ İHL’YE HAYRETTİN KARAMAN İSMİ
Külcü, konuşmasının devamında Belediye tarafından yaptırılan İmam Hatip Lisesi külliyesinin yeni ismini de açıkladı. İHL külliyesine fıkıh alanının en önemli isimlerinden birisi olan Prof. Hayrettin Karaman’ın isminin verileceğini kaydeden Külcü, yeni yapının kısa zaman içerisinde tamamlanacağını söyledi.
Ak Parti Milletvekili Cahit Bağcı ise kendilerinin 35 metrekarelik dersliklerde 50 kişiyle eğitim aldığını belirterek, yeni neslin daha rahat koşullarda okuduğunu söyledi.
TBMM İdare Amiri ve Çorum Milletvekili Salim Uslu da bir konuşma yaptı. Uslu ise konuşmasında milletin değerleriyle barışık bir devlet, hükümet ve belediyenin bulunmadığını söyledi. Yeni Türkiye’nin inşasının bu okullardan mezun olanlar tarafından yapılacağını kaydeden Uslu, “Türkiye itibarlı, kalkınmış ve gelişmiş olacak. İHL’ler bu ülkenin artık vazgeçilmezidir” şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından hep birlikte dualar eşliğinde butona basılarak ilk temel atıldı.
(Taner ŞİMŞEK)
Editör: TE Bilisim