Vali Mustafa Çiftçi, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Reha Metin Alkan, kurum müdürleri, akademisyenler ve öğrencilerin hazır bulunduğu panelin moderatörlüğünü Hitit Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof.Dr. Meral Demiryürek yaptı.

Eğitimci Yazar Muzaffer Doğan, Eğitimci Yazar ve Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı ile Şair, yazar ve akademisyen Bekir Oğuzbaşaran’ın konuşmacı olarak katıldığı panelin açış konuşmasını Hitit Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Reha Metin Alkan gerçekleştirdi. Necip Fazıl Kısakürek’den ders almış insanların düzenlenen etkinliğe katılmasını mutlulukla karşıladığını anlatan Alkan, dünyaya bakıldığında yüzyılda üretilen bilginin artık 28 günde üretilebildiğinin görüldüğünü kaydederek, her geçen gün bilinmeyen mesleklerin ortaya çıkmaya devam ettiğini söyledi. 21. Yüzyıla bilginin hükmettiğini ve bilgiyi üretip ülke yararına kullananların ileri gittiğini vurgulayan Alkan, ilmin tek başına altının doldurulamadığında sonunun neye ulaştığının 15 Temmuz olayında görüldüğünü söyledi.

Kim var dendiğinde sağına soluna bakmadan ben varım diyebilecek bir gençlik gerektiğini bunun da tek başına olmadığını söyleyen Prof.Dr. Alkan, ihtiyaç duyulan herşeyin insanların dokusunda bulunduğunu ve bu konuda eğitimcilere de büyük görev düştüğünü vurguladı.

Vali Mustafa Çiftçi ve Moderatör Hitit Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof.Dr. Meral Demiryürek’in selamlama konuşması ile devam eden panelde, konuşmacılar Necip Fazıl Kısakürek’in kişiliği ve beraber yaşadıkları anıları anlattılar.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim