Albayrak İlkokulu’nda 08.00-17.00 saatleri arasında yapılacak olan seçimlerde Eğitim-Sen’in Merkez İlçe adaylarının Karşıyaka Ortaokulu özel eğitim öğretmeni Erhan Uysal ile Milli Eğitim Müdürlüğü’nde elektrik teknikeri olarak görev yapan İsmail Zehir olduğu açıklandı.
İLKSAN seçimleri ile ilgili bir açıklama yapan Eğitim-Sen Şube Başkanı Mehmet Öztürk, İLKSAN’da “Verdimse ben verdim...” anlayışının devamı olan “Yönetirsem ben yönetirim” anlayışının son hızla devam ettiğini söyledi.
Onlarca yıldır içinde bulunduğu yönetememe krizinin halen sürdüğünü kaydeden Öztürk, “Yaklaşık 270 bin üyeye sahip İLKSAN mali açıdan düzde değil yokuşun inişindedir. İLKSAN’ın birçok işletmesi zarar etmektedir. Bunun nedeni bakanlık ve onun sözünün dışına çıkamayan yöneticilerdir” dedi.
İLKSAN’ın bugüne kadar hep yolsuzluklarla, üyelerinden toplanan paraların amacı dışında kullanılması ile anıldığını belirten Öztürk, “İLKSAN üyelerinin büyük bir çoğunluğu İLKSAN’dan rahatsızdır, zorunlu üyeliğin kaldırılmasını desteklemektedir; ticari faaliyetlerin durdurulmasını ve her yıl zarar ettirilmesine son verilmesini istemektedir. Bu nedenle; İLKSAN seçim sistemi ve yönetimi her ne kadar anti-demokratik olsa da üyelerinin ve sendikamızın istediği değişikliklerin gerçekleşebilmesi için bu seçimlerde, sendikamızın görüşlerini savunan delegelerin çoğunluğu oluşturması önem kazanmaktadır” ifadelerini kullandı.
Öztürk, merkez ilçe adaylarının Karşıyaka Ortaokulu Özel Eğitim Öğretmeni Erhan Uysal ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde elektrik teknikeri olarak görev yapan İsmail Zehir, Dodurga adaylarının Ebru Olgun, İskilip adaylarının Sinan Öğen, Kargı adaylarının Doğan Erseven, Mecitözü adaylarının İbrahim Çelikcan, Sungurlu adaylarının ise Aydın Altıntaş olduğunu belirterek, “İLKSAN için aday olan tüm arkadaşlarımıza başarılar diliyoruz” dedi.
Öztürk, 9 Nisan 2014 Cumartesi günü saat 08.00-17.00 saatleri arasında Albayrak İlköğretim Okulu’nda yapılacak olan merkez ilçe seçimlerine İLKSAN üyesi bütün eğitim emekçilerini, sandığına ve geleceğine sahip çıkmaya çağırdı.
(Taner ŞİMŞEK)
Editör: TE Bilisim