Üçtutlar Mahallesi Osmancık Caddesi üzerinde 2 katlı bir binanın çökmesi üzerine, itfaiye, polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Ekipler kısa sürede olay yerine gelirken, enkazın etrafında güvenlik şeridi oluşturuldu.

İtfaiye ekipleri, enkazda birilerinin kalmış olabileceğinin söylenmesi üzerine detaylı inceleme yaptı. İnceleme sonucu, enkazda kimsenin olmadığı tespit edildi. Diğer yandan Hilmi İnce isimli kişi binanın çöktüğü yerden bir dakika önce geçtiğini ve mutlak ölümden döndüğünü söyledi. İnce, "Bir dakika önce çarşıdan evime gitmek için bu yolu kullanmıştım. Ölebilirdim de." dedi.

Tanyeri İlkokuluna birkaç metre mesafede bulunan metruk binanın çökmesine tanık olan öğrenciler de, "Bahçede oyun oynuyorduk. Bir gürültü ile bina çöktü ve her tarafı toz bulutu kapladı. 20 dakika sonrada evlerimize dağılacaktık ve o yolu kullanacaktık, çok korktuk." diye konuştular.

Üçtutlar Mahalle Muhtarı Mehmet Bölükbaşı ise binanın sahibini arayıp, "Bina çöktü. Biz size bunu hep söyledik. Allah'tan can kaybı olmadı. Gelin gerekli çalışmayı yapıp enkazı kaldırın diye tepkisini gösterdi.

(Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim