Basının özgür ve tarafsız olması gerektiğini ifade eden Saatcı, farklı görüşlerin seslendirilmesine imkan sağlayan basının, toplumsal sorunları dile getirerek çok önemli bir görevi yerine getirdiğini vurguladı. Şeffaf, demokratik, bir toplumu yaşatan en önemli unsurlardan birinin özgür ve tarafsız basının varlığı olduğunu kaydeden Ahmet Saatcı şunları dile getirdi.

“Halkımızın doğru ve tarafsız haber alma ihtiyacını karşılayan basın kuruluşları, toplumsal değerlere saygılı, kişi hak ve özgürlüklerini koruyup gözetmeyi temel görev sayarak demokrasimizin güçlenmesine de katkı sağlamaktadır. Gazeteciler ve basın çoğulcu ve özgürlükçü demokrasinin temel unsurlarındandır. Şiddet ve hakaret içermediği sürece düşünceler ve fikirler serbestçe ifade edilebilmelidir. Gazeteciler ve basının haber verme ve denetleme başta olmak üzere, görev ve sorumluluklarını eksiksiz bir şekilde yerine getirebilmesi için basın özgürlüğü ve ifade hürriyeti zorunludur. Önemli ve etkin bir denetim organı olma konumuyla demokrasinin temel unsurlarından biri olan ve halkımızın bağımsız haber almasında en öncelikli yol olan gazeteciler ve basınımız, her türlü şart ve ortamda insanların ihtiyacı olan haberleri, onlara ulaştırmak için gece gündüz demeden çaba sarf ederek faaliyetlerini sürdürmektedir. Günümüzün en dinamik mesleklerinden biri olan gazetecilik, insanlara haber ve bilgi akışını doğru sağlamak gibi çok yönlü bir misyonu içermektedir. Bu önemli misyonu yerine getirmek için her şartta görevleri peşinde koşan gazeteciler, doğal olarak, birçok zorlukla karşı karşıya bulunmaktadır. O nedenle gazeteciler ve basın çalışanlarının ekonomik ve sosyal imkânları hususu büyük önem arz etmektedir. Yönetimle halkın arasında bağlantı kuran, bilgi akışını sağlayan, toplumsal varoluşta yaşanılan tüm ayrıntıları her bireye eşit olarak ulaştıran basın camiamız, toplumun en önemli nesnel gerçekliğidir. Bu nedenle, güçlü gazeteci, güçlü basın kuruluşunun; güçlü basın kuruluşları da güçlü demokrasinin tesisini sağlayacaktır. Sivil toplum örgütlerinin ve sendikaların mücadelelerinde kamuoyu oluşturabilmeleri, haklı oldukları konularda seslerini duyurabilmeleri, ancak basının kendilerine verdiği destekle mümkün olabilir. Sendikal mücadele basınla bir anlam ifade eder. Bugün ülkemizde demokrasimiz gelişiyorsa, kişisel hak ve özgürlükler hususunda mesafe alınıyorsa, kamu çalışanları için kazanım elde ediliyorsa bunda tarafsız ve bağımsız basının katkısı inkâr edilemez. Bu nedenle ülkemizin sivil toplum örgütlerine, sendikalara, tarafsız ve bağımsız basına her zamankinden daha çok ihtiyacı vardır.”

Bu duygu ve düşüncelerle Memur-Sen olarak Kamuoyunun ilkeli, tarafsız ve sorumlu gazetecilik anlayışı çerçevesinde haber alma hakkına katkı sunmak gayretiyle bazen canları pahasına büyük özveri ve emekle gazetecilik mesleğini yapan basın mensubu arkadaşlarımızın Basın Bayramını en içten dileklerimizle kutluyoruz.”

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim