Gün Sazak’ın öldürüldüğü 27 Mayıs tarihinin Türk Milliyetçileri için müstesna bir gün olduğunu vurgulayan MHP İl Başkanı Aras, “Bu günde şehitlerimiz yâd edilmekte, gönüllerde yaşayan hatıraları tazelenmektedir.” dedi.

Gün Sazak’ın ahlâklı yönetimiyle Milliyetçi Hareket’in yüz akı olduğunu vurgulayan Aras, açıklamasında şu görüşleri dile getirdi:

“İnancı, imanı, kararlılığı ve cesaretiyle bir devre damgasını vurmuş olan ülkü davasının nadide şahsiyetlerinden merhum Gün Sazak Bey'in şehit edilişinin üzerinden 38 yıl geçmiştir. Büyük Dava Şehidimiz Gün Sazak Bey, bir devlet adamı olarak, kamu yönetiminde yozlaşmaya karşı büyük bir mücadele başlatmış; devlet hizmetlerinin bütün yönleriyle ve unsurlarıyla vatandaşlarımızın menfaatleri doğrultusunda verilmesi için çok önemli faaliyetler gerçekleştirmiştir.

Merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in yakın çalışma arkadaşı rahmetli Gün Bey, Türk devlet ve siyaset hayatında her an millete hesap vermeye hazır, dürüst bir yönetim anlayışını en iyi şekilde temsil etmiştir.

Başında bulunduğu Gümrük ve Tekel Bakanlığı’nda, yolsuzluğu, rüşveti, suiistimali ve nemelazımcılığı asla hoş görmemiştir.

Merhum Gün Sazak Bey, Cumhuriyet tarihinde ilk defa şeffaf ve açık bir yönetim modelini uygulayarak, diğer konularda olduğu gibi kamu yönetimi alanında da çağdaşlarından çok ileri bir anlayış taşıdığını göstermiştir.

Kısa bir süre icra ettiği Gümrük ve Tekel Bakanlığı görevi süresince; karaborsacı, vurguncu, yolsuzluk simsarı ve rüşvetçilere göz açtırmamış, böylelikle aziz milletimizin iftiharını kazanarak, Milliyetçi Hareket'in ve Türk milliyetçilerinin yüz aklarından birisi olmuştur.

Gün Sazak Bey’in ortaya koyduğu millet menfaatinin en yüksekte olmasına yönelik çalışma tarzı aziz milletimizin teveccühü ve kalbi destekleriyle kısa zamanda bütün kamu yönetiminde dalga dalga yayılmıştır. Bu ahlaklı yönetim modeli, temiz toplum anlayışı Türk milletinin en büyük arzusu haline gelmiştir.

Uzantıları bu günlere kadar gelmiş olan hain ve kanlı eller böylesine büyük bir devlet ve dava adamını kendilerine hedef olarak belirleyerek; Türk milliyetçiliği davasına onulmaz bir yara açma çabasına girmişlerdi.

Gün Sazak Bey de ülküsüne bağlı, ilkelerine sadık bir dava adamı olarak; bu odakların alçakça saldırılarına maruz kalmış ve ne yazık ki kanlı bir pusu ile 27 Mayıs 1980 tarihinde şehit edilmiştir. Bir dönemin milli vicdanı olarak Gün Sazak Bey'in elbette, devlet ve siyaset hayatındaki yeri doldurulamaz, değeri unutulamaz ve kıymeti vazgeçilemezdir.

İçinde bulunduğumuz siyasal ortamın kriz ve gerilimlere teslim edildiği, devlet imkânlarının yakınlara, yandaşlara ve akrabalara peşkeş çekildiği marazi dönemlerde, Gün Sazak Bey'in önemi, değeri ve sahip olduğu erdemi daha iyi anlaşılabilecektir.

Ankara’yı parsel parsel satanlardan tutun da, ayet-i kerimelerle dalga geçen, tecavüzcüye ‘Bir kereden bir şey olmaz’ diyen bakanları, kumar masasında fotoğraflanan evlatlarını gördükçe, günümüz siyasetinde Gün Sazak gibi vatan evlatlarına nasıl ihtiyaç duyduğumuzu daha iyi anlıyoruz.

Milliyetçi Hareket, ülkü şehitlerimizin uğruna can verdiği ülkü ve hedeflerde yürümeye devam etmektedir. Onların kutlu yolu; yine aziz milletimizin en büyük ümidi ve varlık teminatıdır.

Bizler, bu ülkeyi karşılıksız seven Türkiye sevdalıları, Türk milliyetçileri olarak yüzyılın lider Türkiyesi için, güçlü Türkiye’nin inşası için çalışmaya devam etmekteyiz.

Bu kutlu yürüyüşte, Gün Sazak Bey ve tüm şehitlerimiz, hayatını kaybeden dava ve ülkü arkadaşlarımızın aziz hatıraları ve temiz isimleri, yolumuzu aydınlatan meşaleler olarak kalplerimizde ve gönüllerimizde hep yaşayacaktır.

Rahmetli Gün Sazak’ın şehadetinin yıldönümünde, bu mukaddes davaya hizmet eden ve öbür dünyaya göçen bütün ülküdaşlarımızı, hayatlarının baharında vücutlarını kara toprağa, hatıralarını ise gönüllerimize gömdüğümüz bütün ülkücü şehitlerimizi hasretle ve minnetle anıyor, aziz hatıraları önünde tazimle eğiliyorum. Mekânları cennet, ruhları şâd olsun.”

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim