İftar programı Tevhit Camii İmam Hatibi Ali Düvenci’nin okuduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Buharaevler Mahalle iftarına Başkanı Zeki Gül, AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar, Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir, Turhan Candan, Belediye Birim Müdürleri, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Fatih Temur, Çorum Muhtarlar Derneği Başkanı ve Buharaevler Mahalle Muhtarı Abdulkadir Erdoğan, AK Parti İl, İlçe, Kadın, Gençlik yönetim kurulu üyeleri, mahalle teşkilatları ile mahalle sakinleri katıldı.

Belediye Başkanı Zeki Gül, AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar iftar öncesi vatandaşlarla sohbet ederek hayırlı iftarlar diledi.

Belediye Başkanı Zeki Gül iftar programında yaptığı konuşmada; “Başı rahmet, ortası mağfiret ve sonu da cehennemden kurtuluş olan Ramazanda bizi, buluşturan Rabbimize hamd ediyoruz. İnşallah Ramazan ayının rahmetini, bereketini bu muhabbet sofrasına hemşehrilerimizle birlikte paylaşacağız.

Biz burada bir ve beraber iftar yaparken, dünya Müslümanlarının içerisinde zalimin zulmünün altında kalan başta Filistinli Müslüman kardeşlerimizi unutmayalım. Hiçbir şey yapamıyorsak bile kalbimizle buğz edelim. Çok şükür ülkemizde birlik ve beraberlik içerisinde, herhangi bir sıkıntı olmadan oruçlarımızı tutuyoruz, iftarlarımızı açıyoruz. Bu çok büyük bir nimet ve bunun için de Allah’a şükredelim” dedi.

AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ ise “Buharaevler Mahallemizde uzun yıllar ikamet etmiş bir kardeşiniz olarak aynı sofrada aynı günde iftar yapmanın mutluluğunu yaşıyorum. Bu mübarek günde de Filistinli kardeşlerimizin bombalar altında kaldığı günlerde dünya liderimiz Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan zulme karşı sesini yükseltti. Filistin başta olmak üzere Müslüman dünyasının, Ramazanı en güzel şekilde geçirmeleri için dünyaya bir liderlik örneği daha göstermiştir. Cumhurbaşkanımız milletimizden aldığı destekle, milletimizin hayır duasıyla, İnşallah bundan sonraki süreçte de dünya Müslümanlarının sesi olmaya devam edecektir. Siz Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında olduğunuz sürece dünya Müslümanlarının boynu eğik gezmeyecektir” dedi.

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar, “İftarını düzgün yapamayan Filistinli halkımızı unutamayız. Filistinli kardeşlerimize, İsrail zulmediyor. Bizler sonuna kadar Filistin halkının arkasında olacağız. Bütün dünya sussa da biz susmayacağız. Allah Müslümanlarla beraberdir. Elinde sonunda Müslümanlar dünyaya hükmedecektir. İsrail ve Amerika şunu çok iyi bilmelidir. Onlar sanıyorlar ki bizden kurtulsalar her şey bitecek. Bizden kurtulsalar vicdan azabından kurtulamayacaklar. Vicdan azabından kurtulsalar tarihin azabından kurtulamayacaklar. Tarihin azabından kurtulsalar Allah’ın azabından kurtulamayacaklar. Onlar bunu bilmiyorlar. Sonunda Filistin halkı İsrail’in olduğu topraklara hükmedecektir” şeklinde konuştu.

AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ ve AK Parti Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar, Mahallelerde iftar programları düzenlemesi nedeniyle de Belediye Başkanı Zeki Gül’e ve emeği geçenlere teşekkür ettiler.

Çorum Muhtarlar Derneği Başkanı ve Buharaevler Mahalle Muhtarı Abdulkadir Erdoğan, iftar programı sonunda Belediye Başkanı Zeki Gül ve AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ’a çiçek takdim etti. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim