Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) 30’uncu dönem mezunlarını verdi.
Bu yıl iki grup halinde Girne Amfitiyatro’da gerçekleştirilen törende, 2015- 2016 akademik yılı bahar döneminde üniversitenin ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora programlarından mezun 1260 öğrenci törenle diplomalarını aldı.
GAÜ, bu yıl onursal doktorayı; “Politika ve Uluslararası Çalışmalar” alanında TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov’a verirken, doktora payesi ve belgesinin takdimi, GAÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Memduh Erdal, Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar ve Rektör Prof. Dr. Kutsal Öztürk tarafından gerçekleştirildi.
GAÜ 30. Mezuniyet törenine, Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova, Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Turizm Bakanı Fikri Ataoğlu, TC Lefkoşa Büyük Elçiliği Müsteşarı Bekir Karaduman, Turizm Bakanlığı Müsteşarı Yrd. Doç. Dr. İsmet Esenyel, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, GAÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Memduh Erdal, GAÜ Kurucu Rektörü, Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, Başkan Yardımcıları Doç. Dr. Asım Vehbi, Olgun Üstün ve Cemile Esenyel, Rektör Prof. Dr. Kutsal Öztürk, Yönetim Kurulu üyeleri, Rektör yardımcıları, akademisyenler, veliler ve öğrenciler katıldı.
Lefkoşa Türk Belediye Orkestrası’nın resitaliyle başlayan GAÜ 30. dönem mezuniyet törenin son bölümü, konuşmalarla devam etti.



AKPINAR: “50. YIL MEŞALEMİZİ YAKTIK"
GAÜ Kurucu Rektörü, Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar 2015-2016 Akademik Yılı bahar dönemi mezuniyet töreninin kendileri için çok anlamlı olduğunu belirterek, üniversitenin 30’uncu yıl mezunlarını vermenin gururunu yaşadığını ifade etti.
“Yükseköğretimde 30. yılımızı tamamladığımız ve 50. yıl meşalemizi yaktığımız bu günlerde kurumumuzun ulaşmış olduğu noktadan fazlasıyla mutluyuz. Yeni atılımlarımız bundan sonrası için de artarak devam edecektir.” diyen Akpınar, önümüzdeki yıl ilk özel hastanelerinin hizmet vermeye başlayacağını belirterek, “Özelde Girne halkı, genelde ise tüm ada halkının ihtiyaçlarına yönelik yaşam kalitesini arttırma noktasında kendimizi kanıtlayacağız. Orta Doğu ve Avrasya'da 150 master programı içerisinde en iyiler arasında adımız yer almakta, yenilenen akreditasyonlarımız ile yeni akademik yıl için hazırız” ifadesini kullandı.
Serhat Akpınar, mezunlara seslenirken de, “Dünyanın neresinde olursanız olun, dilerim ki; buradaki fakülte ve arkadaşlarınız ile bağınızı koparmayın. Girne Amerikan Üniversitesi'ni sizlerin bir öğretmeni ve kılavuzu, bilgeliğinizin ve kendinizin bir birey olarak büyüdüğü yer olarak hatırlayın; GAÜ ailesi olarak bizim de tüm çabamız GAÜ diplomasının bir şeref ve gurur kaynağı olarak kalmasını sağlamak olacaktır” diye konuştu.
Konuşmaların ardından, GAÜ’nün 30. Yıl mezunları diplomalarını alırken, gecenin sonunda gerçekleşen kep atma töreni ve havai fişek gösterisi renkli ve duygu dolu anlara sahne oldu.
(Selda FINDIK)
Editör: TE Bilisim